miercuri, 12 august 2009

Per ansamblu- ulei anticelulitic




La intoarcerea din vacanta am remarcat o schimbare a pielii mele, mai exact inestetica celulita mijind. Nu ca nu as fi avut grija de ea si inainte dar cateodata inconstant plus o pauza in vacanta, astfel ca "ea" a bagat de seama si s-a aratat. La treaba, zis si facut, mi-am facut un ulei anticelulitic.
O reteta care functioneaza si o spun nu numai eu ci am auzit si din alte surse:).

Insa cred ca printre cele mai importante lucruri pe care le remarc in ultimul timp este ambalajul. Ei bine da, faimosul ambalaj in care companiile investesc o multime de bani....cum s-ar spune, imaginea da conteaza. Dar a spune asta este oarecum simplist. Argumente evident practice sunt destule printre care unul ar fi ca degeaba ai tu un ulei "fantastic" si mirobolant daca mai mult iti scapa printre degete, prin bagaj cand tu il vrei clar pe alte parti ale corpului si bine inchis. Si trebuie sa recunosc ca sunt intr-o continua vanatoare de recipiente insa mai ales cele de sticla. Asa ca devine un defect de hobby- nu pot spune profesional, sa remarc recipientele, formele, dimensiunile si materialele din care sunt facute. Cele mai cautate sunt borcanele mici in care poti pune diferite lotiuni, creme si evident fara branduri imprimate pe capac. Cantitati ideale mici, 100 gr, nu foarte mari astfel ca poti schimba reteta daca nu-ti face bine si nici nu risca sa se strice folosindu-le repede....freshly baked.

Concluzia este ca laud inventia sticlei cu pipeta pentru uleiurile "mele". Varianta sticlei din poza este un cadou si oarecum profesionala insa isi atinge scopul- punct ochit, punct lovit fara prelingeri enervante ale uleiului. Insa am avut si alte variante de sticle cu pipeta, traiasca generozitatea si donatiile, mult mai elegante, fatoase si sigure avand filet.

Si acum reteta folosita pentru uleiul anticelulitic:

Ulei de susan;
Ulei de samburi de struguri;
Extract muguri vita de vie;
Tinctura de castan;
Tinctura de coada calului;
Tinctura de ienupar;
UE geraniu;
UE lamaie;
UE lavanda;
UE rozmarin.

Asa ca solutii exista, numai fiti mai atenti in jur si cred ca le veti zari.

duminică, 9 august 2009

Ideea de 3 in 1





Cred ca printre cele mai bune lucruri care ma incanta la intoarcerea din vacanta sunt tabieturile temporar intrerupte dar reluate la intoarcere. Tabieturile devin foarte clare atunci cand pleci in vacanta si oricat ai incerca nu poti sa le ai/iei pe toate. In cazul meu, pe langa site-urile necitite in vacanta, nu poti transporta ingredientele mele "minune", asta pentru ca nu numai ai fi o ciudata dar este si extrem de nepractic insa aici intervine selectia produselor carate in bagaj. Solutia este ca poti comasa o serie de produse si de aici incepe distractia. In cazul meu, sunscreen-ul meu care s-a dovedit a fi de fapt o solutie salvatoare- skin saver, un fel de 3 in 1. In primul rand i-am imbunatatit formula devenind o crema usor absorbita de piele ( nu mai era excesiv de uleioasa), apoi i-am schimbat un pic ingredientele devenind necomedogenica ( nu faci puncte negre) si prin oxidul de zinc a fost buna si ca factor de protectie de soare dar si ingredient post sedinte de balacit daca te-ai ars vreun pic, folosita de asemenea ca si crema de zi dar si de seara. Ce sa mai, am fost super incantata sa car cat mai putine iar ideea, cred ca americana la origine, de 3 in 1 imi simplifica tabieturile in vacanta.
Asta pentru ca nu-mi place sa impachetez, mai ales bagaje, insa la cadouri trebuie sa recunosc ca ma straduiesc din belsug, cred ca cel mai bine este sa folositi un produs cu cat mai multe proprietati si a pastra astfel simplitatea.

Concluzie: piele frumos si uniform bronzata, fara pete si arsuri, hidratata iar fond de ten neutilizat. Cred ca in Bucuresti voi reveni la el pentru ca nu se compara aerul, praful si multe altele cu cele de pe malul marii dar oricum se poate si mai simplu.

Ingrediente folosite:
Ceai verde;
Ulei de susan;
Ulei de orez;
Ulei de samburi de struguri;
Ceara de albine;
Extract uleios de betacaroten;
Extract uleios de galbenele;
Extract muguri de vita de vie;
UE lavanda;
Lecitina;
Vitamina E;
Oxid de zinc.