miercuri, 24 februarie 2010

Masca anti acnee- ovaz, propolis



Va prezint o masca pe care am incercat-o recent si care are multiple beneficii, mai ales impotriva acneei.

Ingredientele folosite sunt:

Praf de fulgi de ovaz ( fulgi de ovaz...blender);

Turmeric;

Propolis;

Otet de mere organic;

UE niaouli.

Se realizeaza o pasta, ce se aplica pe fata curata insa nu mai mult de 10 minute, deoarece turmericul coloreaza foarte puternic. De asemenea este de recomandat sa folositi niste manusi, pentru ca atunci cand veti clati masca, vi se vor ingalbeni mainile dar mai ales unghiile :). Stiu, are mai multe instructiuni de folosire decat alte masti, dar si proprietatile ei sunt pe masura. Asa ca rabdare:).

Acum cateva randuri si despre ingrediente si proprietatile lor. Fulgii de ovaz au aminoacizi care stimuleaza producerea de colagen, absorb sebumul, calmeaza iritatiile si au un efect exfoliant. Turmericul, prin principalul sau ingredient, curcumina, este un puternic antioxidant si antiinflamator. Aplicat in masca de fata, duce la eliminarea bacteriilor (posibile cauzatoare ale acneei mele). Propolisul, noua mea obsesie, de asemenea inclus in masca, este folosit tot pentru eliminarea bacteriilor responsabile de acnee. Otetul de mere organic (de preferat acest tip mai ales datorita proprietatilor sale pastrate nealterate), a fost ales pentru acidul sau malic, avand un efect de exfoliere. Iar ultima achizitie in materie de uleiuri esentiale si minunate (conform literaturii in domeniu), este uleiul esential de niaouli. Este unul dintre uleiurile recunoscute ca fiind deosebit de puternic antibacterian si antifungic, avand si un miros foarte placut:)).

Principiul ingredientelor folosite pentru masti este acelasi. Daca ingredientele sunt benefice pentru a fi mancate, atunci vor fi minunate aplicate direct pe piele.

Succes in realizarea ei.




luni, 15 februarie 2010

Despre propolis in acnee si herpes


Noua evolutie ale acneei mele, a determinat aceasta postare si ingredientul principal folosit. Insa trebuie sa va impartasec din incursiunea mea naturista si bibliografia mea selectiva, cu privire la propolis. Cartea din imagine este bine scrisa dar si structurata, dupa parerea mea, oferind explicatii detaliate (dar nu extrem de tehnice!) cu privire la proprietatile anumitor plante, compusi, si cum pot fi acestia o alegere viabila in locul clasicelor antibiotice pentru anumite probleme/afectiuni. Eu insami inca trag ponoasele dupa folosirea indelungata a antibioticelor, cel mai des la recomandarea medicului.

Revin insa la carte si ma opresc asupra propolisului, descris ca fiind un antibiotic natural, cu proprietati benefice de dezinfectare cunoscute de mii de ani si cu substantele sale principale eficiente impotriva:
  • bacteriilor: stafilococi, streptococi, escherichia coli,etc;
  • virusurilor: gripale, herpetice;
  • ciupercilor si levurilor: in special Candida albicans;
  • parazitilor: trichomonas, etc.
Efectul propolisului este cel mai puternic insa asupra bacteriilor.

Dar postarea mea din prima parte se refera la propria experienta sau a apropiatilor, asa ca sa continuam.

Ei bine, acneea mea se transforma. Daca inainte aveam eruptii pe anumite suprafete, relativ mici ca intensitate, mai ales recent, ei bine, mai nou dezvolt un sigur cos, imens, dar vizibil de la mare departare si mult mai rezistent in timp (minim 1 saptamana). Modificari majore nu pot spune ca am facut, excese nici atat, insa acneea mea s-a schimbat.
Am incercat eu cu diferite combinatii de uleiuri, esentiale sau nu, insa niciun rezultat.

Intr-un final, cand tot incepea sa se mareasca, ajungand in stadiu de "Vezuviu" (fiind si foarte dureros), m-am enervat iremediabil. Atunci am cautat solutii care sa trateze infectia, ajungand astfel la cele doua ingrediente din poza- propolisul si aspirina.
Ei bine, o aspirina pisata, udata cu propolis(glicolic lichid/tinctura) si aplicata pe cosul "vezuvian" cu ajutorul unui plasture a micsorat si vindecat cosul de pe fata mea in decurs de cateva ore. Cred ca daca ar fi fost peste noapte, ar fi fost fantastic. Asa ca incercati cu incredere, mai ales datorita proprietatilor ambelor ingrediente, foarte faine.


In partea doua a acestui post, cateva randuri despre herpes, cu care eu nu am avut de-a face. Totusi, am incercat acelasi propolis pe herpesul nou revenit al lui unui prieten, inca de la primele indicii si semnale. Ei bine, si acesta a fost eliminat si nu a mai ajuns la stadiul mult prea cunoscut si dureros, herpesul fiind oprit din evolutia lui in maxim 2 zile. Astfel ca, desi poate nu aveti probleme de acest gen, propolisul este o investitie sigura multi use si multi purpose pentru mai multe probleme.


Va urez succes in apararile voastre de tot felul.

joi, 4 februarie 2010

Masca mar, zahar & aspirina- "Skin peel"


Este inca iarna si un timp minunat pentru mastile
pe baza de acizi de fructe. Motivul este intensitatea scazuta a soarelui, astfel ca riscul de pete, ce pot rezulta de la mastile de fructe, este deosebit de scazut.

Binenteles, exista riscul, pentru unele persoane foarte sensibile, sa se inroseasca, sa se irite. Insa, datorita faptului ca ingredientele sunt naturale, si mai ales, nu foarte puternice, beneficiile castiga in fata riscurilor. Am gasit numeroase articole, in care se explica proprietatile acizilor din fructe, si, astfel explicatia pentru utilizarea lor tot mai mult in produsele cosmetice actuale.

Ideal ar fi, sa fie consumate in mod curent aceste ingrediente (exceptie facand aspirina), dar ele fac bine si prin aplicarea lor externa. Prin mastile pe baza de acizi (fructe, iaurt, aspirina) se realizeaza un peeling foarte bland, prin care se inlatura cu succes punctele negre, se inlatura bacteriile de pe fata, iar tenul, in urma aplicarii lor, este luminos, catifelat si cu porii vizibil mai mici. Ce este de retinut, este faptul ca, exista doua tipuri de acizi :AHA si BHA. In functie de sursa sa, fiecare are anumite proprietati asupra tenului, astfel ca mastile pot fi personalizate cu usurinta, in functie de necesitatile fiecaruia. Astfel acizii AHA sunt:

Acidul glicolic: exfoliere, reducerea aspectului uleios, producerea de colagen si luminozitate
  • zahar, zahar brun, trestie de zahar, sfecla de zahar;
  • struguri necopti;
Acid lactic: exfoliere si catifelare
  • iaurt;
  • lapte batut;
  • smantana.
Acid malic: exfoliere
  • nectarine;
  • banane;
  • cirese;
  • mere;
  • pere;
  • otet natural (0rganic);
  • struguri.
Acid citric: anti oxidant, producerea de colagen si luminozitate
  • lamaie;
  • portocale;
  • ananas;
  • grapefruit;
  • rosii.
Acid tartaric: exfoliant
  • struguri
Acizii BHA sunt mai puternici pentru inlaturarea grasimilor, uleiurilor, actioneaza mai adanc decat acizii de tip AHA, si, se pare, nu cauzeaza iritatii la fel de des. Acest tip de acizi, se gaseste in mod natural in:
  • extractul de salcie;
  • suc de lamaie;
  • portocale;
  • ananas;
  • grapefruit.
si in mod sintetic, actionand ca un acid BHA-aspirina. Ei bine da, aspirina noastra, de aceea si ea este prezenta in masca mea.

De cele mai multe ori, masca mea este cu rosii si aspirina. Dar, pentru ca de data aceasta, nu am avut rosii, am utilizat mere, zahar brun pe langa aspirina. Aspirina ajuta cu infectiile de tip bacterian, in cazul acneei, de aceea o veti gasi in multe produse anti acneice.

Ingredientele mastii "Skin peel" sunt:
- un mar, ras;
- zahar brun;
- suc de lamaie;
- apirina.

dar puteti alege ce anume vi se potriveste. Testati un pic pe o portiune, pentru a verifica sensibilitatea tenului, si, apoi, experimentati. Cred ca de cele mai multe ori, nu veti regreta:).

Evident, va urez mult succes.