duminică, 28 martie 2010

Sapun "Liquid wonder"



Salutare tuturor,

de fapt celor cativa cititori ai mei:). A trecut ceva timp si culmea aceasta postare va aparea cu data de martie, pentru ca de fapt atunci o aveam in plan. Mi-a fost dor sa postez randurile mele putine si de comentariile putine :)

Ei bine conform zicalei "I did it, cand vorbim despre mult doritul si asteptatul sapun lichid. Masteratul in ale sapunitului, cum am tot citit eu, se da in materie de sapun lichid. Si pentru ca cereri erau de ceva timp si pentru ca eram evident curioasa si intrigata daca imi va iesi si pentru mult mai multe motive, m-am pus pe treaba. Pozele sunt clare si rezultatul evident, un succes.:) Acum ca a trecut ceva timp, sapunul meu lichid este transparent (indiciu a reusitei) dar si mult. Nu mi-am dat seama cat de concentrat este si cat trebuie diluat. Cateva impresii despre el: face multa spuma, nu miroase foarte puternic si nu hidrateaza ca unul solid. Dar il pot cara peste tot fara acea enervanta sapuniera a mea:))). Usor nu este, insa cu siguranta nici de nefacut. Trebuie numai mult timp si rabdare (mi-a luat 5 ore pentru gatit si inca o zi pentru diluat), adica cum ar trebui facute majoritatea lucrurilor.

Ingredientele pentru "Liquid Wonder"sunt:

U. masline;
U. cocos
U. floarea soarelui;
Apa distilata;
Hidroxid de potasiu;
UE menta;
UE lavanda;
UE tea tree.

L-am folosit cu succes si in curatarea gospodariei, ca tot citisem eu atatea retete de curatat cu sapun Castile. Merge, functioneaza foarte bine curatarea non toxica, fara stranuturi (daca sunteti ca mine) si cu bani mult mai putini:).

Succes, care va veni cu siguranta.

Sampon natural "Simple mint"


Repede repede, o noua postare despre o noua incantare.
Este vorba despre noul sampon, care are acelasi miros imbietor de menta. De data asta chiar va fi inspirat, mai ales ca vine sezonul cald si in felul acesta imi pot racori pleata in mod natural. Textura are o mare diferenta, in sensul ca sapunul este foarte tare si inchegat. Nu se ma sfarama deloc, asa ca poate sta foarte bine si umezit, fara sa-l pierzi uitandu-te la el. Pun eu imbunatatirea aceasta pe seama sodei caustice de foarte buna calitate, puritate ridicata. Asa ca reiterez, indemnul si incurajarea de a procura o soda buna, tocmai pentru a obtine tot ceea ce este mai bun din reteta gandita.


Ingredientele pentru sampon "Simple Mint" sunt:

U. masline;
U. palmier;
U. cocos;
U. floarea soarelui;
UE menta;
UE rozmarin;
UE ienupar;
Praf de menta.

Acum cand am la indemana si sapunul lichid, pe care il transfor usor intr-un sampon adaptat parului meu, dar si aceasta incantare racoritoare, am si eu probleme...nu ma pot hotari.

Succes in asemenea dileme si voua.

Sapun "Spring lemon"


Este deja primavara, cand reincep culorile, asa ca pe acest fundal de roz ciclamen, parca a zambile vesele, va prezint printre ultimele creatii. Este vorba de sapunul Spring lemon care prezinta imbunatatiri substantiale fata de precedentele creatii.

Nu cred ca se poate observa foarte bine din poze, dar de data aceasta este foarte tare, sticlos, iar cand l-am taiat cutitul trecea ca printr-un cascaval reusit:)), desi cascaval nu am facut vreodata. Acum, cand s-a intarit, este foarte dur si rezistent, nu se dizolva atat de usor si binenteles face multa spuma. Ce a dus la imbunatatile lui (mai ales ca nu mai este prafos) sunt cu siguranta cele doua elemente schimbate: apa distilata si mai ales soda caustica de puritate 99%.

Astfel, sapunurile de pana acum au iesit si cu apa de la chiuveta si soda caustica cu puritate mai slaba, dar in niciun caz ca cel de pana acum, atat de bun ca textura. Asa ca, in ciuda efortului pe care trebuie sa-l depuneti pentru procurarea acestor doua ingrediente, merita toata straduinta si toti banii:).

Partea neplacuta este faptul ca am folosit cu precadere uleiuri esentiale citrice, cu aroma usoara care se evapora si mai usor. Asa ca nu adunati toate citricele in creatie, ci folositi si alte arome mai rezistente, plus folositi din belsug coaja de lamaie sau portocale (mi se pare ca se fixeaza un pic mai bine mirosul).

Ingredientele folosite pentru Spring lemon sunt:

U. masline;
U. palmier;
U. cocos;
U floarea soarelui;
Apa distilata;
Soda caustica;
UE lamaie;
UE portocale;
UE bergamot;
Coaja de lamaie.

In rest, cel mai reusit de pana acum, dar conform zicalei "if I knew then, what I know now...". O seara placuta si un inceput de primavara extrem de colorat.

Succes.

luni, 1 martie 2010

La multi ani- de Martisor

La multi ani pentru aceasta zi. Va doresc sa o aveti si sa v-o faceti cat mai speciala.










Sursa foto: http://victorblog.ro/wp-content/uploads/2009/03/martisor.jpg