luni, 26 iulie 2010

Sapun Cocoa Cake



Salut tuturor,

Direct de aici din mini fabrica mea, va prezint ultima creatie. Cum s-a dorit, si cum a iesit in final, este ceva foarte diferit. In primul rand am experimentat cu suc natural de castravete. Pe caldurile acestea, m-am gandit ca proprietatile acestei curcubitacee verde vor fi teribil de la indemana.
In al doilea rand am introdus miere. Ingrijeste pielea foarte bine, hidrateaza, vindeca, echilibreaza plus alte proprietati, de asemenea inspirate.
Iar nu ultimul rand sare de mare, care ajuta la intarirea sapunului, dar si sa vindece pielea.

Eu am crezut, ca va iesi un sapun de culoare verde (desi mierea confera o culoara aramie) si cacao folosita, pentru a se vedea mai bine contrastul de culori asteptat, va conferi un miros subtil. In schimb esta aramiu in toata regula, si cred ca se va mai inchide la culoare, iar mirosul este de chec. Nici urma de uleiurile esentiale folosite, ci ideea pregnanta de desert.De fiecare data cand ma spal, mi se face pofta de dulce, asa ca va recomand atentie pentru a nu stimula pofte in exces:)

Ingredientele folosite pentru Cocoa Cake sunt:

Ulei de masline;
Ulei de palmier;
Unt de cocos;
Ulei de floarea soarelui
UE lavandin;
UE tea tree;
UE menta;
Sare de mare;
Miere de albine.

Rezultatul este satisfacator. Nu face atat de multa spuma ca cele anterioare, in schimb este emolient si hidratant. Mirosul este puternic a chec, insa i-a placut foarte mult lui my significant other, ce ti-e si cu gusturile astea:)

Succes.

luni, 19 iulie 2010

Un mic cadou

M-am gandit sa va fac un mic cadou.

Astfel, desi nu pare mult, primiti un discount de 10% din valoarea produselor comandate pe ohlala.ro, pentru ca imi sunteti aproape, si imi cititi "creatiile/experimente".

Marea mea rugaminte, pentru a sti ca veniti de pe blog, este, ca la comentariile din comanda finala, sa scrieti numele acestui blog si userul vostru pentru o mai buna comunicare.

Si sa nu ofer 10% tuturor. Ca poate raman fara produse :)

P.S. Daca nu sunteti siguri, ce anume vi se potriveste, puteti oricand sa-mi scrieti despre problema, si va voi ghida cu mare drag in alegerea produsului.

Succes.




joi, 15 iulie 2010

Ohlala


Salut,

Tin sa va anunt in mod oficial ultima noastra, de data asta nu este numai a mea, creatie in domeniu. Este vorba de magazinul online de produse cosmetice organice si naturale. Marcile au fost alese cu grija, si credem noi, vin in intampinarea dorintelor. Criteriul certificarii este unul destul de important, dar cel mai mult le-am ales din prisma ingredientelor- chiar pentru lipsa unora, si rezultatul lor pe pielea mea destul de intoleranta si celor apropiati.

Unele marci sunt prezente in exclusivitate si complet noi pe piata romaneasca, cum ar fi Evolve, Laidbare si inca una.
In curand vom prezenta inca o marca, recunoscuta si de succes in domeniu, o surpriza placuta sper eu pentru sexul feminin.

Emotiile sunt mari cu privire la aceasta creatie, dar cred ca au fost si vor fi cu privire la orice creatie-parca si numai cand scriu acest post. Nu voi inceta sa creez, dar din aceste motive retetele mele au fost un pic mai rare, insa voi incerca sa vin in continuare cu sugestii si experiente de ale mele.

Va astept cu mult interes vizitele voastre, precum si comentariile si sugestiile voastre. Va imbratisez.

luni, 5 iulie 2010

Yes to Smell No Smelly Deodorant


Salut,

Mirosul, fascinatia unora, dezgustul altora, pana la urma nu poate fi ignorat, mai ales cand ne gandim la noi insine, sau persoane apropiate. Mirosul are atatea conotatii, chiar din copilarie ne raman intiparite anumite arome, si fara sa vrem, asociam intr-un fel sau altul mirosul cu ceva placut sau neplacut.
Si pentru ca azi a fost o zi frumoasa si calduroasa, si pentru ca l-am testat deja de o saptamana, va prezint ultima creatie.

Sticla este evident reciclata de la un alt brand, destul de cunoscut pe piata. Insa continutul este evident si el modificat:). Chiar daca nu am apucat inca sa fac varianta mea visata, usor cremoasa, tip roll on, va urma si ea. Insa, aceasta varianta functioneaza cu succes, si nu contine otet. Atat l-am folosit weekendul asta la spalat de tot felul, ca nu as mai fi suportat, sa-mi dau si la subrat cu el, desi mirosul nu se pastreaza.

Reteta pentru Yes to smell, No to smelly este simpla si dupa cum urmeaza:
Apa distilata;
Vodca;
Bicarbonat de sodiu;
UE lavanda;
UE lamaie:
UE tea tree.

Principiul folosit este destul de simplu, si, chiar daca este o varianta mai rudimentara, se poate spune ca este o apa de toaleta homemade. Apa distilata nu ajuta la dizolvarea uleiurilor esentiale, insa acest lucru se intampla datorita vodcii. Bicarbonatul de sodiu are un efect usor antibacterian, si, aceasta combinatie, rezista mai bine la mirosurile neplacute. Uleiurile esentiale, pe langa aromele oferite si schimbarea de tonus la prima ora a diminetii, isi aduc proprietatile sale benefice pentru un rezultat minunat.
Este drept ca, dupa o zi intreaga nu mai mirosi a uleiuri esentiale aplicate de dimineata, dar nici nu mirosi oribil, nu pastrezi aluminiu si alte chestii urate din unele produse, insa esti liber sa le acumulezi in tine altfel:). Plus ca iti poti personaliza aroma dupa cum doresti, creativ sa fii.

Mult succes.


P.S. La Multi Ani cititorilor mei, a trecut deja un an de cand am venit si eu pe lumea blogosferei cu experimentele mele, si va multumesc voua, mica mea audienta.