marți, 11 mai 2010

Just for fun- "Lip balm fun"


Oficial pentru mine si locul meu de munca, actuala criza a luat sfarsit, cel putin cu privire la din ce in ce mai desele ore tarzii pe care le petrec munca. Daca mai adaug faptul ca am un alt proiect care ma tine ocupata, ceva referitor tot la ingrijire faina naturala:))), atunci as putea spune ca am doua slujbe.
Dar cum nu ma pot plange de viata mea, fiind o norocoasa din multe privinte, va prezint printre cele mai recente "creatii". Este vorba de "Lip Balm Fun". Una din problemele este ca eu nu am probleme cu privire la buze. Nu mi se usuca, nici nu sunt subtiri, ce sa mai sunt ideale:). Dar cu toate acestea, fiind soare, ma simt "nevoita" sa am un lip balm hidratant, calmant dar si cu protectie SPF, de aici Lip Balm Fun.

Ingredientele folosite pentru "Lip Balm Fun"sunt:
U. de masline;
Unt de cocos,
U. de catina;
Ceara de albine;
Oxid de zinc;
UE lavanda;
UE menta din belsug.

Cea mai mare inscusinta este ceruta pentru a turna continutul in aceste mici recipiente (reciclate evident). Ok, ca sa fiu corecta, si cu privire la gandirea retetei, astfel incat Lip Balm-ul sa poata fi scos din recipient si utilizat dupa necesitati cu usurinta. Nu este deloc placut sa vezi ca ti s-a scurs homemade lip balm in geanta, fie ea mica sau mare.

Apropo de pierdut lucruri prin geanta, am pierdut un fard de obraz mineral (pe gustul meu), care putea fi folosit cu succes pentru a avea buzele roz si nu doar acesta culoare deschisa. Dar voi avea in vedere pentru viitor, sa-l pun la pastrare. Acestea fiind spuse, la treaba pentru buze de sarutat.

Succes si fara crize.

11 comentarii:

  1. Cred ca untul ala de cocos ii ofera o aroma ... yummy!

    http://www.iuliabadita.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Iulia Maria,

    Untul nu se simte prea mult ca aroma, ci mai degraba ca textura. Menta din belsug trece peste mirosul tuturor celorlalte ingrediente:).

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina reteta!
    Dar de unde ai cumparat oxid de zinc?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Gege,

    Oxidul de zinc l-am cumparat de la o firma care vinde activi, produse farmaceutice. Au fost deosebit de intelegatori cand le-am povestit de hobby-ul meu si mi-au vandut un pic.

    Dar poti sa-l iei de aici poate, din afara, ebay sau de la Cosmina (blogul Retete cosmetice, idei surprize) din Germania.

    Succes.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Amalia. Urmaresc de mult timp blogul tau. Multumesc ca ne impartasesti creatiile tale. Sunt minunate si cred ca unele miros divin. Am incercat si eu, ca de inceput, o reteta de sapun de la tine. Cea SPRING. insa am intampinat o mare problema. Am folosit soda caustica cu concentratie 75% cu lapte capra in loc de apa distilata, ulterior am incercat si cu apa de la robinet, dar reactia chimica NU s-a produs asa cum speram, in sensul ca nu s-a incalzit deloc amestecul. Nu s-a intamplat nimic, doar solutia obtinuta s-a incalzit pana la vreo 30 grade C. M-am blocat la faza asta si nu am mai stiut ce sa fac, asa ca m-am lasat pagubasa pentru moment. Oare unde am gresit ma intreb. Eu cred ca este vina sodei
    fiind de concentratie mai slaba, dar am citit la tine pe blog ca si tu ai folosit la un moment dat acelasi tip de soda si totusi ti-au iesit sapunurile. Si te mai rog ceva din suflet. Spune-mi si mie de unde ai luat soda caustica de 98-99%? Vreau si eu neaparat. Vreau sa mai acord o sansa sapunurilor . Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Lirio Flores,

    Sapunul cu lapte de capra este unul din proiectele mele viitoare. Ma asteapta laptele congelat in frigider, numai sa mai stau locului sa-l fac:). Asa ca bravo pentru proiect:).

    Nu-mi dau seama de ce anume nu ti s-a incalzit. Mai ales avand in vedere faptul ca sapunistii recomanda ca solutie de soda si lapte sa fie pe o baia de gheata, tocmai ca sa nu se supraincalzeasca laptele. Cred ca explicatia este in concentratia sodei mai redusa. Poate si laptele reactioneaza altfel cu soda, dar trebuie sa recunosc faptul ca nu am experimentat si dau numai cu presupusul.

    Cel mai bine, incearca sa gasesti soda cu concentratie mai ridicata. Eu am gasit la Oltchim, pe ebay dar mai sunt site-uri unde vand. Daca vrei mai multe informatii scrie-mi si iti trimit pe mail cateva link-uri.

    In final, mersi fain pentru comentariul tau si gandurile de bine. Si eu multumesc si iti doresc mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutare! Si eu sunt adepta cosmeticelor handmade si chiar intentionez sa-mi fac un lipbalm. Ce cantitati folosesti pt un tub?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Ma bucur sa stiu ca exista si astfel de oameni in Romania,care se gandesc sa faca totul cu manuta lor si nu numai din cauza financiara, ci din pura placere sa ai lucrul facut de tine.
    As vrea sa spun un lipbalm se poate face si mai mai usor chiar din shea butter nerafinat, virgin combinat cu ulei esential pentru miros. Ar fi bine sa se puna 2 maxim 3 picaturi ulei pentru ca la caldura se risca curgerea.
    Pentru culoare eu folosesc farduri.:) Si nu fardurile din comert ci cele minerale. Tot fard mai pun si in lacul meu de unghii pentru o reflexie de culoare ( nu mult, ca devine pala culoarea, oricum incercarea nu a fost fara esecuri).
    Cat despre shea butter, cocoa butter, mango butter si altele sunt multe site-urile care fac fair-trade cu bastinasii africani pentru acest produs. Asta ar cam fi si singurul venit al africanilor.
    Imi plac mult articolele tale, mai ales ca sunt in romana, cateodata sa tot citesti in engleza, iti cade greu.:)
    Papa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Nimphetamin,

    Cantitatile le folosesti in functie de ambalaje, dar cum nu imi iese exact, am grija sa fie mai multe tuburi. Plus ca am reciclat o cutiuta de la fardul mineral, asa ca am mai facut rost de inca un ambalaj etans.

    Cand imi voi definitiva metoda de calcul pentru lip balm, voi reposta, pana atunci cred ca cel mai bine te ghidezi dupa uleiurile si cantitatea lor. Trebuie sa ai in vedere ca in general se recomanda folosirea cam pana la 10% de ceara din cantitatea finala de produs pentru un strugurel. Sper ca te ajuta comentariul meu si iti urez mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Mindshine,

    Mersi mult pentru comentariu si aprecieri. Sunt convinsa ca in curand vor fi multi adepti pentru lucrurile naturale si facute de mana, deja se simte tot mai des.

    Acum sincer nu stiu cum se va reusi cu programul super ocupat, cum sunt si eu, dar oricum ramane pentru mine un domeniu de interes in mod constant.Asa ca viitorul suna bine.

    Cat privest lip balmul doar din unt de shea nerafinat, nu am experimentat deci nu ma pot pronunta. Dar cum mie imi plac texturile si proprietatile diferitelor ingrediente, evident ca le amestec:).

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc pentru explicatii. Atunci astept sa termin si celalalt balsam de buze, ca sa am macar 2 recipiente;)

    RăspundețiȘtergere