marți, 15 decembrie 2009

Sampon Mint & Swing




Va prezint un nou rezultat al incercarilor mele de a-mi imbunatati viata, desi lumina mea accentueaza, intr-un mod aproape nepermis, tonul de galben. In realitate samponul nu este atat de galben. Si, pentru ca trebuie sa am despre ce scrie, iata ca acest samp0n este o noutate in reactiile pe care mi le-a oferit. Noutatea consta in faptul ca, l-am gasit transpirat, in toiul iernii, parca in totala contradictie cu ninsoarea si viscolul de afara. Da da, el era acoperit de transpiratie si eu eram total uimita de reactia lui. De ce a transpirat Mint & Swing? Ipoteza este, ca samponelul meu a asudat, din cauza ca l-am lasat mai mult de 24 h pentru a fi taiat, mai exact l-am lasat 48 h.

Am ajuns la aceasta ipoteza pentru ca, desi nu se vede in poza, fiind la o zi dupa taiere, acum nu mai este transpirat. Daca as fi gresit formula, ramanea in continuare transpirat (dupa mine). De asemenea, nu am lasat foarte mult ulei in el, tocmai pentru ca este o formula pentru sampon...deci nu ar fi avut motive sa fie nadusit tot.

Ca textura este ok, nu este inca foarte tare. Cand l-am taiat era foarte foarte moale. Aproape imi scapa printre degete si lua forma mainii mele. Acum si-a mai revenit. Insa mirosul este fain, foarte puternic de menta, mai ales ca i-am pus si menta tocata (nu e chiar praf). Dar sa trecem si la ce contine.

Ingredientele Mint & Swing sunt:

U. masline;
Unt de cocos;
U. ricin;
U. samburi de struguri;
Apa;
Soda caustica;
UE rozmarin;
UE salvie;
UE menta;
U. neem;
Tinctura de urzica;
Coaja de lamaie (miros si aspect);

Cred ca-mi va spala parul cu succes si mentine tot atat de sanatos:). Este incredibil faptul ca, nu mai am nevoie sa-mi tund varfurile la o luna, maxim doua din cauza ca sunt tocite. Ci, ma duc sa ma rasfat cu o tunsoare, asa cum ar trebui sa fie, in viziunea mea:).

Mult succes si cu pletele voastre, daca le aveti.




7 comentarii:

  1. Suna grozav reteta de sampon, sunt convinsa ca pletele tale se simt...rasfatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. vai ce bine arata!
    fara cuvinte!
    am facut reteta cu primul sampon de la tine cea cu 75 ml ricin , este EXTRAORDINAR SAMPONUL m am spalat , are cam 5 sapt , fara cuvinte, eu am un par ondulat l a curatit atit de bine , parca imi scartia, m am clatit si cu putin otet, firul este ferm si stralucitor! deci

    multumesc pt indrumari!!!, cand m am spalat m am gandit la tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragele mele,

    Va multumesc amandurora pentru comentariile voastre, ma bucur din plin de ele.

    Loriana- mersi fain. Voi posta, sa vedem daca este un duo fericit (samponul si pleata).

    Alina-multumesc de asemenea. Ma bucur ca esti incantata, iar buclele iti vor fi puse in valoare mai bine;).

    RăspundețiȘtergere
  4. buna!sunt mihaela, prietena adrianei. Mi-am cumparat un ulei de migdale dulci. din cate stiu este f bun pentru zona din jurul ochilor. este corect? ti-as fi recunoscatoare daca ai putea sa-mi zici ce ar fi indicat pentru aceasta zona.multumesc!te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. buna!
    am facut un sapun la cald si mi a iesit cu ceva fulgi care se desprind pe deasupra, citeam la una din postarile tale ca si tu ai intinlit cazul acesta , cum este ? banui ca l ai folosit.
    arata bine , el, ca structura dar cam juma de cm in jos se exfoliaza , parca n ar avea apa indeajuns.in rest imi place! ma gandeam sa l umezesc putin ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Alina,

    Il poti folosi cu succes, daca ai respectat reteta. Si al meu a fost total diferit fata de cele anterioare, dar l-am folosit fara probleme. Eu am tendinta sa folosesc mai putina apa in retetele mele, insa nu se recomanda acest lucru pentru sapunurile la cald (asa am citit). Voi mai face unul la cald, cu intreaga cantitate de apa specificata pentru reteta si voi posta impresiile.

    Dar in concluzie, il poti folosi, curaj. Daca il umezesti nu se va mai exfolia atat, asa ca incearca.

    Succes.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce surpriza placuta cu comentariul tau. Referitor la uleiul de migdale dulci este bun pentru zona ochilor, desi este recomandat cu precadere pentru piele iritata, eczeme, etc ceea ce nu este deloc cazul tau:).

    Pentru zona ochilor poti folosi ulei de samburi de struguri (stimuleaza productia de colagen), ulei de luminita noptii (bogat in gamma linoleic acid), ulei de catina (are betacoten), ulei de samburi de orez (oryzanol), ceva mai exotic ar fi uleiul de jojoba. Dar fiecare are proprietati variate si texturi diferite (usor sau greu absorbabil) dar sunt hidratante.

    Te imbratisez cu drag si mult succes.

    RăspundețiȘtergere