miercuri, 2 decembrie 2009

Sapun-Winter is in






Va prezint cea mai noua "creatie", asa ca un cadou de ziua nationala. Sunt foarte entuziasmata de acest sapun din mai multe motive. In primul rand, datorita compozitiei complet compatibile cu tenul meu fost acneic(intr-adevar folosit la timpul trecut). De curand am fost la un medic dermatolog si cand i-am spus de problema mea....mi-a spus foarte clar ca nu (mai) am acnee, ci doar o usoara seboree (ten cu tendinta grasa)!!! Va inchipuiti mirarea si socul meu, am trait sa o aud si pe asta:))). Daca as fi facut un pariu acum un an, cum ca voi scapa de ea(pacatoasa mea acnee), cu siguranta l-as fi piedut si culmea fara medicamente.

Un alt motiv de incantare este mirosul, mie imi inspira a iarna. Poate din cauza obsesiei mele cu scortisoara, folosita foarte des iarna, sau a combinatiei finale. E bine da, miroase foarte puternic a scortisoara, am folosit si praf dar si ulei esential. Sincer, l-as fi gustat cand l-am pus in forma, daca nu as fi stiut ca era sapun....si asa miroase in continuare, de senzatie.

Un alt motiv este faptul ca este colorat, sau ma rog manjit intr-un anume fel. Nu este chiar definitia unei culori complet reusite, dar totusi nu mai este are o culoare uni, iar acest lucru imi place. Imi doream un model si o culoare, iar acum am facut ceva pasi in aceasta directie.

Un ultim motiv este inaugurarea noii forme de sapun. M-am plictisit, sa tot pun sapunul in cutii de inghetata, sau cutii de plastic de la mancarea din supermarket, asa ca acum ceva timp am "investit" in cutia asta de la Ikea. Este excelenta, atat din prisma cantitatii (incape 1 kg de sapun), cat si din prisma separatoarelor care-mi usureaza viata la taierea sapunului, facandu-l drept. Dar ca aceasta postare sa nu ajunga o nuvela, va prezint si compozitia.

Ingredientele folosite pentru Winter is in:

Ulei de masline;
Unt de cocos;
Ulei de samburi de orez;
Ulei de samburi de struguri;
Ulei de ricin
Soda caustica;
Apa;
UE tea tree;
UE lavanda;
UE scortisoara;
Praf de scortisoara;
Praf de nucsoara;
Fulgi de ovaz;
Coaja de lamaie(pentru miros).

Mi s-a terminat sapunul meu portocaliu, cu catina asa ca aveam nevoie de ceva nou. Varianta de data asta este cu fulgi de ovaz, pentru o exfoliere blanda a tenului dar si pentru a absoarbe grasimea tenului, intocmai pentru a pastra acelasi diagnostic.

Mult succes si curaj.

14 comentarii:

  1. arata bine , bine !

    m ai dat gata cu, cutia de la ikea -am cautat tot orasul duminica prin magazinele mari forme din silicon si nu am gasit nimic,trebuie sa mi fac un drum la bucuresti!(nu mai am rabdare)
    daca poti sa mi spui si mie: - multumesc!-
    uleiul de orez sau cel de stuguri face spuma?
    uleiul de ricin cat procent ai pus in toata compozitia?, dar uleiuri esentiale ?
    mi am compus si eu o reteta dar nu imi miroase mai deloc!
    eu nu mai am unt de cocos, am vazut ulei de arahide -750 ml = 20 ron, il am in vizor.

    felicitari pentru creatii!! nu i asa ca te simti minunat dupa??, eu asa ma simt - am punctat o si pe asta - sa vad cu ce se " maninca"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Alina,

    Referitor la uleiurile din samburi de orez sau struguri, raspunsul este nu. Le-am ales pentru alte proprietati si nu pentru spuma.

    Cat priveste uleiul de ricin, am folosit 5% in cantitea mea de sapun, dar asta este relativa, in functie de preferintele fiecaruia.

    Suna foarte ok ca pret uleiul de arahide, si te rog sa-mi trimiti si mie un email cu mai multe detalii despre el.

    Mersi mult pentru complimente si intr-adevar ma simt minunat dupa ce le fac, dar cel mai bine se simte pielea mea:)

    RăspundețiȘtergere
  3. am compus ieri reteta , l am si facut sunt curioasa cum va fi;
    145 palmier,200 rapita,150 orez,soda 67,apa115,la sfirsit am pus ulei de ricin 1 lingura,albastru de metil 1 lingurita, ulei esentialde lamiie o lingura. s a intarit mai greoipe moment, cu o luloare roza, dar azi dimineata avea mov inchis si este fff tare.
    o sa mai citesc despre proprietatile uleiurilor sa vad cu ce pot inlocui pe cel de cocos, as face atit de multe( le am prins"gustul")...
    cred ca il cumpar pe cel de arahide sa vad cum este..sigur ca iti voi da detalii cu parerile mele despre cel din arahide.
    eu caut uleiuri care fac spuma multa asa le place la copii!

    RăspundețiȘtergere
  4. F interesant blogul tau!Cu permisiunea ta am sa revin mereu cu multa placere!Sper sa si pun in practica vre-o reteta de-a ta in special cea de sampon !
    Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Gabi,

    Ma bucur ca iti face placere sa vitezi blogg-ul meu:). Te astept cu mult drag de fiecare data si iti mutumesc mult pentru aprecierea ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!imi place blogul tau,e foarte fain!am si eu o problema:nu gasesc soda pura(NaOH),doar in amestec cu NaCl,Na2CO3.am cautat pe la toate magazinele de chimicale si pesticide...chiar nu credeam ca o sa ma cramponez de ingredientul asta.sunt tare nerabdatoare sa fac sapunuri..ce ma fac?please

    RăspundețiȘtergere
  7. ce procent are soda ta ???
    o sa ma uit pe pachetul meu sa vad ce scrie

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Elena,

    Multumesc mult pentru complimentul la adresa blogului meu:).

    Acum revenind la problema ta stringenta, te inteleg cu privire la soda. Am citit si eu destul de multe in legatura cu puritatea sodei si, intr-adevar, nu se gaseste la magazine soda caustica cu concentratie de 99%.

    Ce poti face, este sa cumperi de la magazin soda cu o concentratie cat mai mare( nu mai retin formularea exacta de pe eticheta). Eu folosesc acum una cu 75%( pe sfarsite) si mai am una, insa careia nu i-am putut determina concentratia citind eticheta. Soda pura nu am momentan si totusi sapunurile ies bine (pentru mine)...insa cand mi se va termina asta, voi stii unde sa caut mai bine.

    De asemenea poti lua legatura cu anumiti producatori si comanda (asta ca sa fii tu cu inima impacata), deoarece asa gasesti. Sau poti comanda si din afara (http://coltulcreativ.blogspot.com/2009/11/magazin-cosmetic-ingrediente-cosmetice.html).Insa pentru a prinde curaj, poti incerca cu cea pe care o gasesti si in timp, iti vei lua alta, dar asa vei avea si termeni de comparatie.

    Sper ca te ajuta raspunsul meu si daca mai alte intrebari sau nelamuriri, imi poti scrie direct pe email.

    Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  9. eu m am uitat pe eticheta :

    soda caustica
    sc agexim srl vl

    contine: hidroxid de sodiu 98%,
    clorura de sodiu <0.5 %
    carbonat de sodiu <0.5%

    se floseste la fabricarea sapunului, in ind chimica si cea a uleiurilor
    am dat pe ea parca 5 ron - 1 kg

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte tare Alina:))). Poate imi poti trimite si mie sau, daca nu, sa-i contactez sa vad daca vand si in Bucuresti.

    Super.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunteti foarte prompte!o sa incerc toate variantele:sapun cu soda pe care o gasesc,o sa i contactez pe cei de la agexim(soda lor mi se pare f ok).problema producatorilor e cantitatea,n as vrea sa cumpar un sac(asa gasisem)...am vrut sa iau si de la Yasmina dar n am reusit sa mi fac cont paypall(m am kinuit si enervat intr un final).
    Mi ati dat niste piste f bune,o sa va scriu saptamana viitoare..merci mult:)

    RăspundețiȘtergere
  12. mai intreaba ne !!
    si eu am l am pus pe sotul meu si a zis ca mai bine isi da intilnire in germania decit sa isi faca cont cu paypal-ul... nu am inteles dar este dificil,
    ma rog... m am lasat pagubasa!!!
    uleiul de arahide este la 1 l aproape 20 ron, am citit de el o sa l folosesc la final ca hidratant.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vand soda caustica, puritate 98% la pretul de 7 lei fara TVA. Trimit si prin curier sau posta. Puteti plasa comanda la email ingredientesapun@gmail.com , unde va rog sa specificati cantitatea si adresa dumneavoastra. Atentie cei care fac comanda trebuie sa aiba minim 18 ani impliniti. Va multumesc si fac precizarea ca pentru cantitati mari fac discount.

    RăspundețiȘtergere