luni, 15 februarie 2010

Despre propolis in acnee si herpes


Noua evolutie ale acneei mele, a determinat aceasta postare si ingredientul principal folosit. Insa trebuie sa va impartasec din incursiunea mea naturista si bibliografia mea selectiva, cu privire la propolis. Cartea din imagine este bine scrisa dar si structurata, dupa parerea mea, oferind explicatii detaliate (dar nu extrem de tehnice!) cu privire la proprietatile anumitor plante, compusi, si cum pot fi acestia o alegere viabila in locul clasicelor antibiotice pentru anumite probleme/afectiuni. Eu insami inca trag ponoasele dupa folosirea indelungata a antibioticelor, cel mai des la recomandarea medicului.

Revin insa la carte si ma opresc asupra propolisului, descris ca fiind un antibiotic natural, cu proprietati benefice de dezinfectare cunoscute de mii de ani si cu substantele sale principale eficiente impotriva:
  • bacteriilor: stafilococi, streptococi, escherichia coli,etc;
  • virusurilor: gripale, herpetice;
  • ciupercilor si levurilor: in special Candida albicans;
  • parazitilor: trichomonas, etc.
Efectul propolisului este cel mai puternic insa asupra bacteriilor.

Dar postarea mea din prima parte se refera la propria experienta sau a apropiatilor, asa ca sa continuam.

Ei bine, acneea mea se transforma. Daca inainte aveam eruptii pe anumite suprafete, relativ mici ca intensitate, mai ales recent, ei bine, mai nou dezvolt un sigur cos, imens, dar vizibil de la mare departare si mult mai rezistent in timp (minim 1 saptamana). Modificari majore nu pot spune ca am facut, excese nici atat, insa acneea mea s-a schimbat.
Am incercat eu cu diferite combinatii de uleiuri, esentiale sau nu, insa niciun rezultat.

Intr-un final, cand tot incepea sa se mareasca, ajungand in stadiu de "Vezuviu" (fiind si foarte dureros), m-am enervat iremediabil. Atunci am cautat solutii care sa trateze infectia, ajungand astfel la cele doua ingrediente din poza- propolisul si aspirina.
Ei bine, o aspirina pisata, udata cu propolis(glicolic lichid/tinctura) si aplicata pe cosul "vezuvian" cu ajutorul unui plasture a micsorat si vindecat cosul de pe fata mea in decurs de cateva ore. Cred ca daca ar fi fost peste noapte, ar fi fost fantastic. Asa ca incercati cu incredere, mai ales datorita proprietatilor ambelor ingrediente, foarte faine.


In partea doua a acestui post, cateva randuri despre herpes, cu care eu nu am avut de-a face. Totusi, am incercat acelasi propolis pe herpesul nou revenit al lui unui prieten, inca de la primele indicii si semnale. Ei bine, si acesta a fost eliminat si nu a mai ajuns la stadiul mult prea cunoscut si dureros, herpesul fiind oprit din evolutia lui in maxim 2 zile. Astfel ca, desi poate nu aveti probleme de acest gen, propolisul este o investitie sigura multi use si multi purpose pentru mai multe probleme.


Va urez succes in apararile voastre de tot felul.

7 comentarii:

  1. Buna. Te citesc de ceva timp si imi place ca postezi chestii incercate de tine. Si eu ma chinui cu o acnee nesuferita. Vroiam sa te intreb ce fel dfe propolis ai folosit, tinctura cumva ca sa fie lichid? Eu am mai folost propolis solid. Cris

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Cris,

    Mersi fain pentru comentariul tau. Scuze pentru lipsa detaliului cu privire la acest aspect, dar intuitia ta e buna. Mai exact am folosit propolis glicolic, fara alcool, de la Parapharm. Este foarte ok si la gust iar faptul ca nu are alcool, il face sa fie mai usor de inghitit.

    Ce faci pentru acnee, ce tratamente ai urmat? Scrie-mi pe mail mai multe detalii si poate iti mai vin idei si ei de hac. O seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Amelie,
    N-am gasit un mail ca sa-ti scriu, asa ca postez aici pe scurt. Lupta mea cu acneea este mai veche, cu episoade mai puternice sau mai blande. Culmea e ca in adolescenta nu aveam problema asta deloc. Am urmat diverse tratamente medicamentoase sau naturiste, dar fara efecte pe termen lung. Deocamdata m-am resemnat pt. ca urmeaza sa devin mamica, dar ma documentez si strang materiale pt dupa...
    Merci frumos pt. raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru bebe si te inteleg cu acneea. Din experienta mea, trebuie sa incerci si apoi sa vezi ce anume ti se potriveste....dar nu este usor.

    Daca vrei, imi poti scrie la adresa raftulamaliei@gmail.com si povestim:).

    Iti doresc o seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am avut mult timp probleme cu acnee si am scapat greu pana cand un doctor bun mi-a dat un tratament eficient anti-acnee. Am folosit pentru a scapa de acnee creme pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Efectele au fost foarte bune, ce imi doream de mult timp si am reusit sa scap de cosuri si puncte negre. Doctorului mi-a dat sa folosesc pentru curatarea tenului dimineata si seara o spuma naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai de spalat pe fata impotriva acneei, apoi pentru a patrunde mai mult in ten sa folosesc lotiune tonica naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai si hamamelis si pentru ca cele 2 produse imi usuca tenul mult am folosit crema hidratanta naturala pentru fata cu ulei 100% pur din arbore de ceai, ulei de macese si vitamina E. Efectele au fost foarte foarte bune, eu inca folosesc aceste produse, m-am indragosit de ele. Pe langa cele 3 produse de curatere, dupa ce crema a intra bine in piele am folosit un gel medicinal anti-acnee cu ulei 100% pur din arbore de ceai impotriva acneei (cosuri), punctelor negre si punctelor albe. Eu sunt tare multumita de calitatea produselor, cum au actionat si ca m-au scapat de acnee, le recomand. Sanatate

    RăspundețiȘtergere