miercuri, 24 februarie 2010

Masca anti acnee- ovaz, propolis



Va prezint o masca pe care am incercat-o recent si care are multiple beneficii, mai ales impotriva acneei.

Ingredientele folosite sunt:

Praf de fulgi de ovaz ( fulgi de ovaz...blender);

Turmeric;

Propolis;

Otet de mere organic;

UE niaouli.

Se realizeaza o pasta, ce se aplica pe fata curata insa nu mai mult de 10 minute, deoarece turmericul coloreaza foarte puternic. De asemenea este de recomandat sa folositi niste manusi, pentru ca atunci cand veti clati masca, vi se vor ingalbeni mainile dar mai ales unghiile :). Stiu, are mai multe instructiuni de folosire decat alte masti, dar si proprietatile ei sunt pe masura. Asa ca rabdare:).

Acum cateva randuri si despre ingrediente si proprietatile lor. Fulgii de ovaz au aminoacizi care stimuleaza producerea de colagen, absorb sebumul, calmeaza iritatiile si au un efect exfoliant. Turmericul, prin principalul sau ingredient, curcumina, este un puternic antioxidant si antiinflamator. Aplicat in masca de fata, duce la eliminarea bacteriilor (posibile cauzatoare ale acneei mele). Propolisul, noua mea obsesie, de asemenea inclus in masca, este folosit tot pentru eliminarea bacteriilor responsabile de acnee. Otetul de mere organic (de preferat acest tip mai ales datorita proprietatilor sale pastrate nealterate), a fost ales pentru acidul sau malic, avand un efect de exfoliere. Iar ultima achizitie in materie de uleiuri esentiale si minunate (conform literaturii in domeniu), este uleiul esential de niaouli. Este unul dintre uleiurile recunoscute ca fiind deosebit de puternic antibacterian si antifungic, avand si un miros foarte placut:)).

Principiul ingredientelor folosite pentru masti este acelasi. Daca ingredientele sunt benefice pentru a fi mancate, atunci vor fi minunate aplicate direct pe piele.

Succes in realizarea ei.




6 comentarii:

  1. Ador retetele homemade. Mi se par foarte eficiente si esti sigur de ingredientele pe care le folosesti. O sa revin aici pe la tine caci imi place ce vad. Good job, girl!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant articolul! Felicitari pentru blog-ul tau!

    http://keepingupwithglamfashion.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Iulia si Glam Girl,

    Mersi fain pentru comentariile si incurajarile voastre. Ma voi stradui sa-l fac in continuare:).

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am mai auzit ca propolisul e bun la cosuri si pete...succes

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Crys,

    Este foarte placuta masca, dar inainte de toate eficienta.

    Multumesc pentru comentariul tau si te mai astept cu altele:).

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti mai recomand impotriva acneei un produs cu care am reusit sa ma vindec de acnee: uleiul 100% pur din arbore de ceai -tea tree. Mi-au disparut toate cosurile si punctele negre cu acest produs

    RăspundețiȘtergere