duminică, 28 martie 2010

Sapun "Spring lemon"


Este deja primavara, cand reincep culorile, asa ca pe acest fundal de roz ciclamen, parca a zambile vesele, va prezint printre ultimele creatii. Este vorba de sapunul Spring lemon care prezinta imbunatatiri substantiale fata de precedentele creatii.

Nu cred ca se poate observa foarte bine din poze, dar de data aceasta este foarte tare, sticlos, iar cand l-am taiat cutitul trecea ca printr-un cascaval reusit:)), desi cascaval nu am facut vreodata. Acum, cand s-a intarit, este foarte dur si rezistent, nu se dizolva atat de usor si binenteles face multa spuma. Ce a dus la imbunatatile lui (mai ales ca nu mai este prafos) sunt cu siguranta cele doua elemente schimbate: apa distilata si mai ales soda caustica de puritate 99%.

Astfel, sapunurile de pana acum au iesit si cu apa de la chiuveta si soda caustica cu puritate mai slaba, dar in niciun caz ca cel de pana acum, atat de bun ca textura. Asa ca, in ciuda efortului pe care trebuie sa-l depuneti pentru procurarea acestor doua ingrediente, merita toata straduinta si toti banii:).

Partea neplacuta este faptul ca am folosit cu precadere uleiuri esentiale citrice, cu aroma usoara care se evapora si mai usor. Asa ca nu adunati toate citricele in creatie, ci folositi si alte arome mai rezistente, plus folositi din belsug coaja de lamaie sau portocale (mi se pare ca se fixeaza un pic mai bine mirosul).

Ingredientele folosite pentru Spring lemon sunt:

U. masline;
U. palmier;
U. cocos;
U floarea soarelui;
Apa distilata;
Soda caustica;
UE lamaie;
UE portocale;
UE bergamot;
Coaja de lamaie.

In rest, cel mai reusit de pana acum, dar conform zicalei "if I knew then, what I know now...". O seara placuta si un inceput de primavara extrem de colorat.

Succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu