miercuri, 27 ianuarie 2010

Demachiant Easy breezy -oil cleansing method

Vreau sa va prezint un altfel de demachiant, usor de utilizat, asamblat si mai ales usor de personalizat. Principiul este folosirea a doua uleiuri, benefice pentru tipul fiecaruia de ten (unul obligatoriu), plus cateva uleiuri esentiale pentru a obtine un rezultat si mai bun. Stiu ca foarte multe persoane se vor speria de aceasta metoda, de ceva vreme si a mea, tocmai din cauza ca se foloseste ulei direct pe fata. Recomandarile pentru persoanele cu acnee ale unor medici, dar si in reclamele de gen, sunt produse "oil free", daca se poate totul. E bine nu, se poate si altfel.

Metoda este una veche, si din pacate inventia nu-mi apartine. Insa principiul acestei metode este destul de simplu, uleiul dizolva uleiul. Machiajul poate fi indepartat simplu doar cu apa si sapun. De cele mai multe ori, din cauza oboselii atat ajung sa fac si eu, sa ma spal pe fata cu sapun. Dar cand vreau sa am propriul meu mini spa, ma demachiez astfel. Chiar mai mult, se elimina problemele cu porii, punctele negre si chisturi, iar tenul este mai mult decat curatat. Uleiurile pot fi folosite pentru reglarea, vindecarea unor probleme ale pielii.

Ingredientele pentru "Easy breezy demachiant":
Ulei de ricin;
Ulei susan (poate fi inlocuit);
UE tea tree (0ptional);
UE geraniu (optional);
O bucata de prosop, cat 2 palme, taiat patrat (prosop reciclat);
Apa calda, spre fierbinte;
O canuta/sticluta.

Uleiul de ricin, datorita proprietatilor sale, patrunde in piele si curata in profunzime-fiind obligatoriu. Practic datorita lui sunt eliminate punctele negre, cosurile si alte probleme ale fetei. De asemenea, el usuca foarte mult si de aceea nu este bine sa fie folosit singur. Aici intervine cel de-al doilea ulei, care are rolul de a dilua uleiul de ricin dar si de a hrani tenul, de a contrabalansa tendinta de uscaciune ale uleiului de ricin. De asemenea pentru cel de-al doilea ulei, alegerea lui va apartine in totalitate. Mie imi place uleiul de susan, dar poate fi folosit si de masline, samburi de struguri, etc. Proportiile sunt insa importante si ele sunt in functie de tenul fiecaruia. Astfel:
Tenul uscat-1/3 ulei de ricin si 2/3 ulei susan;
Tenul gras- 1/2 ulei ricin si 1/2 ulei susan.

Va trebui sa experimentati, pentru a va da seama daca trebuie sau nu schimbata formula pentru tenul vostru, pentru rezultatele cele mai bune.

Instructiunile de utilizare sunt dupa cum urmeaza:
-va ungeti fata cu combinatia de uleiuri, din belsug, masand fata. Stiu suna ciudat, dar curaj;
-umeziti prosopul cu apa calda, spre fierbine. Trebuie sa fie umezit complet. Apa de asemenea trebuie sa fie calda spre fierbinte, dar totusi cu grija sa nu va ardeti mainile sau fata;
-stoarceti prosopul de excesul de apa;
-aplicati prosopul cald, desfacut, direct pe fata si lasati-l cateva momente;
-stergeti uleiul de pe fata, prin miscari circulare;
-clatiti prosopul cu apa calda si apoi reaplicati-l pe fata, pana eliminati tot uleiul de pe fata.

Procedeul se aseamana cu acele prosoape calde, fierbinti, cum erau servite odata in avion sau in anumite restaurante. Porii se deschid de la caldura prosopului, iar uleiul va elimina machiajul si altele.

Sper sa va placa si va doresc mult curaj(stiu cat de refractara am fost eu sa incerc uleiul direct pe fata mea), insa de functionat stiu ca functioneaza:).

Mult succes.

2 comentarii: