duminică, 28 martie 2010

Sampon natural "Simple mint"


Repede repede, o noua postare despre o noua incantare.
Este vorba despre noul sampon, care are acelasi miros imbietor de menta. De data asta chiar va fi inspirat, mai ales ca vine sezonul cald si in felul acesta imi pot racori pleata in mod natural. Textura are o mare diferenta, in sensul ca sapunul este foarte tare si inchegat. Nu se ma sfarama deloc, asa ca poate sta foarte bine si umezit, fara sa-l pierzi uitandu-te la el. Pun eu imbunatatirea aceasta pe seama sodei caustice de foarte buna calitate, puritate ridicata. Asa ca reiterez, indemnul si incurajarea de a procura o soda buna, tocmai pentru a obtine tot ceea ce este mai bun din reteta gandita.


Ingredientele pentru sampon "Simple Mint" sunt:

U. masline;
U. palmier;
U. cocos;
U. floarea soarelui;
UE menta;
UE rozmarin;
UE ienupar;
Praf de menta.

Acum cand am la indemana si sapunul lichid, pe care il transfor usor intr-un sampon adaptat parului meu, dar si aceasta incantare racoritoare, am si eu probleme...nu ma pot hotari.

Succes in asemenea dileme si voua.

2 comentarii:

  1. Te rog sa-mi dai si mie cantitatile si sa-mi spui daca pot folosi alt ulei in locul celui de cocos(de care si cat)pentru ca nu il gasesc in Giurgiu.MULTUMESC anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Alexa,

    Imi trimiti si mie adresa ta de email, urmand sa-ti trimit eu retetele folosite pentru sampon?

    Cat priveste uleiul de cocos, am raspuns la celalalt post al tau si anume ca poti folosi ulei de floarea soarelui in locul lui.Cantitatea depinde de combinatia ta, in raport cu indicele de saponificare (care nu e greu de stabilit).

    Succes.

    RăspundețiȘtergere