miercuri, 12 august 2009

Per ansamblu- ulei anticelulitic




La intoarcerea din vacanta am remarcat o schimbare a pielii mele, mai exact inestetica celulita mijind. Nu ca nu as fi avut grija de ea si inainte dar cateodata inconstant plus o pauza in vacanta, astfel ca "ea" a bagat de seama si s-a aratat. La treaba, zis si facut, mi-am facut un ulei anticelulitic.
O reteta care functioneaza si o spun nu numai eu ci am auzit si din alte surse:).

Insa cred ca printre cele mai importante lucruri pe care le remarc in ultimul timp este ambalajul. Ei bine da, faimosul ambalaj in care companiile investesc o multime de bani....cum s-ar spune, imaginea da conteaza. Dar a spune asta este oarecum simplist. Argumente evident practice sunt destule printre care unul ar fi ca degeaba ai tu un ulei "fantastic" si mirobolant daca mai mult iti scapa printre degete, prin bagaj cand tu il vrei clar pe alte parti ale corpului si bine inchis. Si trebuie sa recunosc ca sunt intr-o continua vanatoare de recipiente insa mai ales cele de sticla. Asa ca devine un defect de hobby- nu pot spune profesional, sa remarc recipientele, formele, dimensiunile si materialele din care sunt facute. Cele mai cautate sunt borcanele mici in care poti pune diferite lotiuni, creme si evident fara branduri imprimate pe capac. Cantitati ideale mici, 100 gr, nu foarte mari astfel ca poti schimba reteta daca nu-ti face bine si nici nu risca sa se strice folosindu-le repede....freshly baked.

Concluzia este ca laud inventia sticlei cu pipeta pentru uleiurile "mele". Varianta sticlei din poza este un cadou si oarecum profesionala insa isi atinge scopul- punct ochit, punct lovit fara prelingeri enervante ale uleiului. Insa am avut si alte variante de sticle cu pipeta, traiasca generozitatea si donatiile, mult mai elegante, fatoase si sigure avand filet.

Si acum reteta folosita pentru uleiul anticelulitic:

Ulei de susan;
Ulei de samburi de struguri;
Extract muguri vita de vie;
Tinctura de castan;
Tinctura de coada calului;
Tinctura de ienupar;
UE geraniu;
UE lamaie;
UE lavanda;
UE rozmarin.

Asa ca solutii exista, numai fiti mai atenti in jur si cred ca le veti zari.

20 de comentarii:

  1. este indicat acest amestec pt persoanele care au fragilitate capilara sau inceput de varice? cate picaturi din fiecare tip se ulei se folosesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Roxana,

    Da, acest ulei se recomanda persoanelor cu fragilitate capilara, eu insami avand aceasta problema. Am deja la activ si o operatie de varice.

    Cateva cuvinte despre ingrediente: uleiul de susan, ienuparul si rozmarin-toate stimuleaza circulatia. Uleiul de geraniu micsoreaza aspectul rosu al capilarelor. Ar fi bine sa adaugi si ulei de galbenele care ajuta de asemenea la varice.

    Uleiurile esentiale pentru masaj se folosesc in procentaj de maxim 2% din intreaga compozitie. De ex. pentru 100 ml cantitate totala poti folosi pina la 50 de picaturi (toate uleiurile esentiale adunate NU fiecare). Nu mai mult, deoarece sunt foate puternice si pot cauza iritatii si alergii ale pielii.

    Sper ca te-a ajutat raspunsul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. e ok şi pt femeile care au născut de curând? ar putea fi un ajutor destul de bun pt a reveni la silueta iniţială.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da este ok si pentru femeile care tocmai au nascut. Nu il recomand pentru gravidute din cauza unor uleiuri esentiale puternice dar si a tincturilor.

    Insa uleiul trebuie cuplat si cu o dieta corespunzatoare ca sa nu fie pusa la mare incercare rabdarea de a reveni la silueta initiala, sa functioneze mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai putea sa ne dai si cantitatile exacte ,te rog? ma refer la tincturi si la extractul de muguri de vita de vie. Apropo, unde ai gasi acest exract, de la ce firma?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Simona,

    Sigur nu este o problema sa postez si cantitatile. Tinctura sau extractul le poti gasi la Plant Extrakt, Dacia Plant sau Hofigal. Mai sunt si alte firme, dar eu m-am obisnuit cu aceste marci.

    Cantitatile pentru 150 ml de ulei anticelulitic sunt:

    Ulei susan 90 ml;
    Ulei samburi struguri 50 ml;
    Extract samburi vita de vie 2.5ml ;
    Tinctura castan 5 ml;
    Tinctura de coada coalului 5 ml;
    Tinctura ienupar 5 ml;
    UE lamaie 35 picaturi;
    UE geraniu 15 picaturi;
    UE lavanda 20 picaturi;
    UE rozmarin 25 picaturi;


    Mult succes Simona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut altfel. Am macerat o vara intreaga la soare ardei iuti rosii in ulei de masline. Ieri am fiert la bain marie cu piper cayenne 2 linguri,piper negru, busuioc, cimbru, ceai verde puse la ochi intr un litru de ulei. Am fiert la bain marie si la final doua minute pw foc mic...pana a doua zi s a racit cu capac dupa care l am strecurat si aseara l am testat cu relax and tone. Pielea se inroseste bine si ai senzatie de caldura deci activeaza circulatia sanguina bine. E si acesta de incercat pe langa cel de sus. Am completat cantitatea cu putin ulei pentru ca plantele au absorbit din ulei. Am pus si un plic de scortisoara...in ulei.

      Ștergere
    2. Cred ca miroase foarte bine datorita scortisoarei, insa formula ta este cu siguranta mai puternica decat propunerea mea. Am incercat cateva creme cu acest efect de caldura si nu mi-au placut, asa ca raman la o reteta mai cuminte cu aceste senzatii. Daca tie insa iti place si, mai ales, are efect, atunci asta e cel mai important.

      Felicitari!

      Ștergere
  7. si se gasesc toate aceste produse ? cam care este pretul total la care ajunge preparatul? mercik

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Cornelia,

    Pretul este mai mic decat ai plati pentru un ulei organic din comert. Asta si din cauza faptului ca din cantitatile cumparate iti poti face de mai multe ori. Plus ca trebuie avuta in vedere si calitatea ingredientelor, care modifica foarte mult pretul. Eu am o colectia destul de mare si imi este mai greu sa calculez.

    In concluzie, nu stiu precis:).

    RăspundețiȘtergere
  9. mercik frumos..deja m-am apucat sa strang cele necesare...desi pe aici prin craiova,, faci ceva sport pana gasesti toate cele necesare...
    anyway.. in alta ordine de idei.. stii ceva despre argila albastra/verde? am auzit ca sunt foarte bune pentru impachetari.. si as fi foarte curioasa sa aflu parerea unui utilizator... mercik

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Cornelia,

    Despre argila verde stiu ca este recomandata pentru tenurile acneice. Nu stiu exact ce compus ar avea pentru a o face buna pentru impachetari iar de utilizat nu am utilizat-o pentru ca nu prea am gasit-o, decat de curand intr-o farmacie.

    Ma gandesc ca datorita continutului foarte bogat in minerale, ajuta pielea sa fie hranita iar pe de alta parte si extrage/detoxifica tesuturile. Deci cred ca poate fi folosita cu succes pentru impachetari, desi eu insami nu am folosit-o.

    Sa-mi spui cum merge, cand o vei folosi:) si mersi pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  11. hey.. nu stiam inca unde sa postez:)...mi-am facut si eu cont pe blogspot.. de aceea apare cu bl4ckr0s3.... tot cornelia sunt:)))

    merge cu impachetatu..e k si cum te-ai face cu namol.. se gaseste cam greu ce-i drept.dar cu 50 de grame .. te faci odata.. de la genunchi la mijloc...

    e ok.. ink nu pot sa dau o parere finala.. am facut-o doar de 2 ori:)) si oricum.. in programul pe care mi l-am realizat.se combina cu fitness creme multe si lichide la greu..deci nu stiu care e cauza..dar oricum..aspectul pielii e mult imbunatatit..

    treba e k mie-mi e lene cu masajul..drept urmare mi-am comandat un aparat...cellu 5000 ...si abea astep sa-mi vina sa vad ce si cum.. parerile sunt impartite ce-i drept..dar am zis k pana nu risti nu castigi...stiti ceva? folositi acest aparat?

    anyway.. revin sa spun rezultatu..si sper din tot sufletul sa gasesc toate ingredientele pentru a incerca acest ulei... byeee

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumim mult pentru sfaturile date.
    As vrea sa incerc si eu aceasta reteta si am inceput sa caut pe internet produsele insa am cateva nelamuriri. In legatura cu uleiul de susan si cel de samburi de struguri am vazut ca exista unele folosite pentru gatit (si acestea sunt mai ieftine) si unele pure care evident sunt mai scumpe la cantitati foarte mici. de care trebuie sa folosim?
    Ne poti spune exact de la ce producatori ai folosit aceste 2 uleirui (poate ne ajuti cu un link, sau nume, cantitate, producator).
    Multumesc si sper ca nu am cerut prea multe amanunte.

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Elena,

    In primul rand imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului, insa chiar daca este cu intarziere, sa trecem la el.

    Ai dreptate in privinta uleiurilor, variantele presate la rece ale acestora sunt mai scumpe. Insa nu cred ca este nevoie sa le ai neaparat presate la rece pe amandoua. Eu folosesc ulei de samburi de struguri varianta rafinata, daca asta am in casa. De asemenea exista posibilitatea inlocuirii uleiului de samburi de struguri cu ulei de floarea soarelui, care are o textura foarte placuta si intra aproape imediat in piele.

    Cat priveste niste variante bune ca pret, eu sunt fan uleiurile produse/distribuite de 2 E prod. Uleiul de susan il gasesti aici http://www.2e-prod.ro/produse/66/Ulei-de-Susan-presat-la-rece/, dar si ulei de floarea soarelui http://www.2e-prod.ro/produse/59/Ulei-de-Floarea-Soarelui-presat-la-rece/.

    Mai gasesti ulei de floarea soarelui ok ca pret in DM (Drogerie Market). Iar ca varianta a uleiului de samburi de struguri presat la rece este marca Solio, pe care o gasesti la http://www.paradisulverde.com/Magazin-On-line/Alimente/Conventional/Uleiuri-presate-la-rece/ULEI-SAMB.STRUGURI-200ml-SOLIO.html sau http://www.paradisulverde.com/Magazin-On-line/Alimente/Conventional/Uleiuri-presate-la-rece/ULEI-SUSAN-200ml-SOLIO.html sau in plafare mai de tip mai vechi.

    Sper ca te-a ajutat raspunsul meu si mult succes in conceperea uleiului tau.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc foarte mult pntru raspuns. Momentan am achizitionat din supermarket ulei de susan presat la rece la 250ml si ulei de samburi de struguri la 1L care cred ca e rafinat. Intrebarea mea este: as putea cumva inversa cantitatile intre aceste uleiuri? Sa pun 90 ml ulei de samburi de struguri si 50 ml ulei susan?
    In continuare trebuie sa pornesc in cautarea celorlalte ingrediente pe care sper sa le gasesc in plafar pt ca pe net nu prea le-am vazut pe toate la un loc si ar insemna sa comand de pe mai multe site-uri, deci sa dau foarte multi bani pe transport. Daca stii cumva un site unde pot gasi cat mai multe din ele poate vrei sa ma ajuti.
    Multumesc mult pentru raspunsuri si abia astept sa incerc uleiul si sa spun aici rezultatul. Daca nu am timp sa-l incerc pe mine atunci sigur il testez pe clientele mele (sunt maseur si sunt in cautare de uleiuri si creme cat mai sanatoase si naturale pt masaj).

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Elena,

    Ma bucur ca esti maseur, cu siguranta vei observa diferenta in texturi si efecte. Poti inversa cantitatile, dar sincer nu-ti recomand, deoarece uleiul de struguri rafinat se absoarbe mai greu. Plus ca este si vara, si atunci parca intra si mai incet in piele. Insa depinde foarte mult si de pielea pe care o aplici. Dar recomandarea mea este sa fie mai mult ulei de susan si mai putin ulei de samburi de struguri rafinat.

    Cat priveste website-ul cu toate ingredientele, nu iti pot recomanda. Si eu sunt intr-o continua cautare, si daca ma inspira ceva, tot il cumpar. Nu este neaparat necesar sa ai toate ingredientele, ci le poti cumpara treptat, mai ales ca atat aceste uleiuri cat si tincturile nu se strica repede.

    Mult succes si astept impresii direct de la "bancul de proba":).

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua, acest ulei anticelulitic protezeaza si pielea de razele ultraviolete ?
    __________________
    Aparat Anticelulita

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Pepe,

    Acest ulei nu protejeaza pielea de razele ultraviolete. Chiar mai mult, uleiul esential de lamaie sensibilizeaza pielea si nu se recomanda expunerea la soare imediat dupa aplicare.

    Sper ca raspunsul meu te ajuta.

    RăspundețiȘtergere