luni, 28 septembrie 2009

Sampon bubbly mint





Am facut un nou sampon. Cel dinainte era ok, numai ca s-a cam terminat si formula trebuia imbunatatita. De data asta din lipsa de timp am ales sa experimentez cu primul sampon facut prin metoda calda. Avantajul principal este ca poti folosi sapunul (in cazul meu cu o formula de sampon) imediat fara sa astepti 4 saptamani.

L-am imbunatatit in sensul ca este mult mai bun pentru parul gras-al meu, dar si miroase senzational de tare a menta -pentru my significant other, nu ca as fi pus o cantitate mai mare de ulei esential ci prin faptul ca metoda in sine nu mai modifica uleiurile esentiale ( nu le consuma cum spun eu). De asemenea am schimbat formula folosind mai mult ulei de ricin acest lucru dand o spuma consistenta, folosind foarte multa apa pentru a clati coama de leu inspumat ce a rezultat:).

Ce am fost surprinsa la acest sampon este textura. Nu stiu daca se vede in poza foarte bine dar e aproape fainos, ca o halva numai ca nu este la fel de tare. Nu-mi dau seama daca este din cauza uleiului de ricin (folosit in procent mare mentine sapunul cu o textura moale), a faptul ca eu in genere folosesc minimul de apa recomandat pentru reteta sau din cauza uleiurilor esentiale pe care le-am folosit intarindu-l foarte repede, inainte de a-l pune in forma. Dar oricum nu are aceeasi textura ca sapunurile facute prin metoda la rece.

Cand il folosesti nu se rupe dar pana a-l folosi are textura de halva, ca tot inspira a mancare unele sapunuri fain realizate. Ca si ingrijire face fata cu succes, numai ca matreata este mai bine eliminata prin sampon/sapun facut prin metoda la rece.

Reteta pentru Samponul bubbly mint este urmatoarea:

Ulei de masline;
Unt de cocos;
Ulei de ricin;
Apa;
UE de menta;
UE de tea tree;
UE rozmarin;
UE salvie.

Parul are volum, mi s-a spus, iar uleiurile esentiale folosite ajuta pleata sa creasca, nu neaparat sa o indeseasca. Dar voi vedea, poate in timp voi ajunge un mic omulet Foltene:))) cu un par super valvoi.

8 comentarii:

  1. buna, poti scrie si gramajul si combinatiile/, nu vad din ce se face spuma?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Alina,

    Spuma unui sapun/sampon este data de proprietatile uleiurilor si concentratia lor in reteta. Cele care fac cu precadere spuma din experienta mea (nu lunga) si din ce am citit sunt:cocos de departe, floarea soarelui si ricin (recomandat 5% intr-un sapun).

    In principiu cred ca sunt rare ocaziile in care ai exact toate ingredientele si vrei exact aceeasi cantitate. De aceea cred ca este important sa stii regulile, sa prinzi curaj pentru a experimenta si sa pui intrebari cand ai nelamuriri, de aceea nu sunt retetele postate pe blog.

    Daca totusi vrei reteta ti-o pot trimite pe email fara probleme.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna!!
    multumesc!!
    alnicol24@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. BUNA!!!
    iti multumesc mult!

    am facut samponul solid cu unt de cacao inlocuit cu cocos. ce sa ti spun ? fara cuvinte! EXTRAORDINAR!! atit de blind si cremos , imi place fff mult , ce nu stiu : cate sapt . sa l las la uscat???

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari, ma bucur pentru tine si mai ales ca esti incantata. Bravo si succes in continuare:).

    Sapunul/samponul trebuie lasat la uscat intre 4-6 saptamani, daca ai utilizat metoda la rece. Cat priveste metoda la cald, acesta poate fi folosit si a doua zi.

    O intrebare acum de la mine pentru tine, de unde ai luat untul de cacao???

    Inca o data felicitari, ma bucur pentru tine si de rezultatul tau incantator:))).

    RăspundețiȘtergere
  6. am uitat sa te intreb ceva!
    unde sa l tin ?
    pe balcon , - este rece.
    in dormitor este cald, si nu are curenti de aer (adica sus pe sifonier) , am 2 copii mici si imi este frica.
    in boxa este caldut...
    trebuie depozitat la loc uscat si racoros sau uscat si cald??, acum il am pe balcon, chiar nu mai stiu unde sa l pun, l am mutat de 5 ori, ( bine, chiar imi face placere , mai am putin si l gust).multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. acum am vazut ca ce am scris inainte nu mi l a postat!
    untul de cacao il am din farmacia kaliteea(parca asa se scrie)timisoara, 50 ron -314 gr,
    eu am crezut ca am unt de cocos dar... pe bon scrie cacao..
    este tare, fara miros,se topeste la contactul cu pielea, l am folosit inainte si dupa epilat, dupa baie, la plaja,

    am facut 3 cantitati de sapun plus samponul solid, mi au iesit toate... sunt o minunatie!!!multumesc pt linkuri

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Alina,

    Sincer, nu stiu ce sa-ti spun, mai ales din cauza copiilor. Sapunul meu sta in camara, la subsol, iar pana acum a fost ok. Dar, de cand a venit timpul rece, voi vedea. Oricum, am pus o bucata la mine in camera si restul sunt tot in camara, sa observ diferentele.

    Te tin la curent cum se usuca si dupa ce ma documentez, revin cu un raspuns (te rog, lasa-mi o adresa de email).

    P.S. Mersi pentru raspunsul tau si scuze pentru intarzierea mea in a raspunde.

    RăspundețiȘtergere