marți, 3 noiembrie 2009

Ceara din zahar- sugaring








A trecut ceva timp de cand nu am mai postat nimic dar sunt intr-o perioada de reacomodare cu timpul meu, de fapt managerierea lui mai bine dupa reintoarcerea in forta. Chiar daca am mai buchisit eu chestii, nu am apucat insa sa le postez.

Dar astazi, dupa o zi lunga si destul de reusita, am simtit nevoia sa-mi fac ceva si sa impartasesc. Reteta este cu dedicatie pentru persoanele de gen feminin care se pot rasfata cu "ceara" proprie facuta in casa, din ingrediente la indemana sau, din contra, pot iesi din incurcatura daca trebuie sa se prezinte undeva impecabile si trecerea pe la cosmeticiana nu este o optiune realistica.

Metoda de epilare cu "ceara" din zahar-sugaring- este de fapt o metoda de eliminare a parului nedorit foarte foarte veche si foarte sigura, asta daca sunteti adepta epilarii. Avantajele, pe langa ingredientele simple, sunt: timpul redus de preparare si costurile reduse, durerea mult mai mica fata de ceara obisnuita (unica folosinta sau reincalzita) si iritatii mai mici ale pielii (foliculita), aproape inexistente mai ales daca adaugati un ulei esential calmant cand ceara are temperatura adecvata. Dezavantajele sunt: experimentarea pentru a obtine textura si culoarea, atentia pentru a nu va arde si ahhh da, furnicile daca aveti probleme si nu inchideti borcanul etans:). In rest puteti si gusta ceara dvoastra daca doriti sa va indulciti-"good you can eat it".

Ingrediente:
2 cani*- zahar alb;
1/2 cana- suc de lamaie;
1/2 cana-apa;
Timp de preparare- aprox. 20-30 de min, depinde de intensitatea flacarii de pe aragaz.
*Se va folosi aceeasi cana ca instrument de masura pentru toate ingredientele.

Mod de preparare.
Se pun toate ingredientele intr-un vas mai inalt pe aragaz la flacara mica-medie, deoarece compozitia va fierbe si va avea bule exact ca in poze- mai ales cand amestecati . Din cand in cand se amesteca, pentru a nu se arde zaharul (a nu deveni total maro) si a se putea carameliza.
Cand se obtine o culoare a mierii dar o nuanta un pic mai inchisa, se poate turna intr-un borcan curat si lasata neaparat pentru a se raci complet. Cand si-a schimbat culoarea si va apropiati de sfarsit, este indicat sa dati flacara la mic pentru a nu se arde si a pastra un pic controlul temperaturii (cred-pentru ca gatitul nu este punctul meu forte:)). Culoarea finala cand e racita, este, cred, cea a siropului de artar- nu foarte inchisa insa. Nu cred ca se vede foarte bine la lumina artificiala.
Nu sunt adepta instructiunilor ad litteram de aceea si pozele si timpul de pregatire sunt orientative.

N.B. Trebuie avute in vedere 2 aspecte:
1) culoarea este un indiciu foarte important cand vasul trebuie luat de pe foc. Culoarea prea deschisa semnifica posibilitatea ca ceara sa nu se fi facut, in sensul ca odata aplicata, nu se va lua de pe piele (partea buna este ca se poate spala/clati cu un pic de apa), insa aceasta fi aplicata la temperaturi joase. O culoare prea inchisa semnifica faptul ca zaharul s-a ars, iar atunci cand este doar si un pic incalzita la microunde poate arde foarte usor pielea. Ceara nu este neaparat compromisa, putand fi utilizata, dar cu multa si deosebita atentie. Trebuie avut in vedere ca ceara continua sa se "gatesca"chiar si dupa ce a fost luata de pe foc si pusa in borcan, de aceea nu trebuie asteptat ca pe foc sa aiba o culoare foarte inchisa. Avantajul unei culori bune( miere inchisa) este temperatura scazuta pentru aplicarea pe piele si astfel riscul scazut de a va arde.

2) textura dupa ce a fost racita. Intotdeauna inainte de aplicarea pe piele trebuie sa se faca un test pe mana daca nu arde. Pentru aplicarea pe piele se va reincalzi la microunde maxim 20 de secunde si nu trebuie sa fie lichida, ci doar maleabila, pentru a putea fi aplicata. In eventualitatea in care este foarte lichida-cand e rece (adica nu s-a facut) poate fi repusa pe aragaz sau la microunde si incalzi mai mult....minute bune. Pentru se indeparta ceara aplicata de pe piele se vor utiliza bucati de bumbac (ideal niste cearsafuri vechi taiate pe masurile voastre, tricouri sau ce doriti sa mai reciclati).

Desi poate parea mai complicat din instructiunile postate, in realitatea e destul de simplu iar rezultatele sunt pe masura.

Curaj si mult succes.

15 comentarii:

  1. Mama ce reteta super! Trebuie neaparat sa o incerc si eu! Mii de multumiri pentru postarea ei :))0

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandeam eu ca va fi de interes reteta. Ma bucur:).

    RăspundețiȘtergere
  3. buna, am vrea sa scrii mai des :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de incurajare si ma voi stradui:).

    RăspundețiȘtergere
  5. eu ma epilez singura cu rezerva da ceara cumparata , opun in aparat si l bag in priza.
    este econmic, ma fac singura la orice ora, ma fac si pe bucatele - adica cu 2 copii prin casa la un moment dat eram epilata doar sus pe un picior si la spate pe celalalt picior...asta este!! continuarea cand dorm ei....
    este6 ron rezerva si imi ajunge 1 buc odata .
    O BILA GRI!!! contine BHT, doar ceara galbena, cea rozsi verde nu!!!dar trec peste asta , ca nu am incotro!

    RăspundețiȘtergere
  6. asta chiar o sa o incerc si eu.. eu ma epilez cu ceara din comert.. nair.. si nush ce s-a int dar am facut o iritiatie ciudata la axila.. nu stiu de la ce..mi s-a spus ca ar putea fi si din cauza asta..sau deo.. o sa incerc neaparat astaaaaaaa :X

    RăspundețiȘtergere
  7. gata..am incercat.. iese..merge:d.. cel mai greu e sa te abtii sanu gusti, k e are un gust si un miros foarte placut.. acum.. la mine... tot m-am iritat putin..dar asta pt k eu ma fac precum un rac.. la epilare.. si....am un minus.. eu m-am facut cu benzi si asa..si probabil din lipsa dexteritatii nu mi-a iesit foarte bine.. as vrea o recomandare cum poti face ceara, precum in tutorialele de pe youtube..asa solida.. fara sa mai folosesti benzi.. msik

    http://www.youtube.com/watch?v=RK0TOZoAp-8

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Black Ros3,

    O poti face experimentand cu miere. Am facut si eu o incercare, dar nu am reusit mai deloc. Consistenta era faina rau, insa de luat nu lua mai nimic din ce vroiam eu.

    Mai am niste retete pe care vreau sa le incerc si in functie de rezultat mai postez. Insa iese mai solida daca pui si miere, ii schimba consistenta.

    Succes:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Cornelia,

    Cu iritatia trebuie sa vezi ce anume o cauzeaza. Poate insisti prea mult, poate fi si de la deodorant sau poate esti tu foarte sensibila.

    Poti incerca sa hidratezi mai bine pielea, pana la sedinta de epilat insa si imediat dupa,si poate asa va face fata pielea mai bine. Sa-mi spui daca e mai bine.

    Multa bafta.

    RăspundețiȘtergere
  10. bl4ckr0s3= corneliaD:...srry pentru inducerea in eroare.. mi-am facut ulterior cont pe blogspot..si de asta apare asa....

    da.. am inteles ca as avea eu radacina parului prea puternica si aceasta e cauza..cel putin asta spunea d-na de la cosmetica... pe vremea knd ma duceam:))

    eu pe youtube am vazut reteta cu 2 cani zahar ...si 1/4 apa, 1/4 suc lamaie... deci redus la jumatate si o facea bulgar pentru utilizare...

    nu am timp acum cu sesiunea asta.dar vreau neaparat sa incerc..deoarece eu sunt obisnuita cu ceara normala ...din comert pt microunde..care e destul de ok ... nu am ce sa spun...dar mi se pare interesanta technica aceea cu bila de ceara..si cred k s-ar trage mai bine..
    dejavantajul la epilatul pe picioare cu ceara pe care o am eu..este k treb reincalzita de multe ori....sau sa-mi iau vreo 3-4 cutii..sa le alternez la o utilizare..si in ritmul asta...mai bine ma duc la tanti de la cosmetica.... :))

    revin sa va spun ce si cum... :*

    RăspundețiȘtergere
  11. back:D.. am incercat.. ultima reteta..2 cani zahar ...si 1/4 apa, 1/4 suc lamaie.si functioneaza..a iesit asa un gogoloi..exact cum era prezentat pe youtube

    ce a fost mai greu cu indemanarea...si rabdarea..si durerea degetelor de la apasat:) si frecat:)

    ideea e k functioneaza...dar iti trebuie timp rabdare si indemanare..o sa mai incerc..sper sa ma perfectionez in aceasta technica.. in caz contrar am oricand Nair la indemana...

    sper sa incercati si voi, sa-mi spuneti parerea voastra...

    o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  12. se poate si cumpara ? adica eu nu ma prea pricep la chestii deastea si ma enervez daca nu imi iese din prima.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Mars,

    Daca vrei sa gasesti ceara de zahar, gasesti pe site-ul meu la http://www.ohlala.ro/ceara-orientala-smooth-skin.html.
    Avem si benzi din bumbac, si ele ajuta foarte mult sa tragi ceara de pe piele.

    Daca insa te grabesti, transportul nou cu ceara de zahar este acum pe drum, atunci intre timp iti pot face eu si tie weekend-ul asta.

    Imi scrii daca vrei si mai ales daca te risti cu o creatie a mea:).

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna!m ar interesa sa cumpar.cum se procedeaza?multumesc!Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabriela Angela,

      Cu "oarecare" intarziere si multe scuze generate de absenteismul meu, da-mi un mesaj daca mai esti interesata. In curand imi voi face si poate te pot ajuta, daca nu ai scapat de par intre timp:).

      Ștergere