luni, 18 ianuarie 2010

Masca argila & carbune-film de groaza






Am promis de ceva timp ca voi posta despre diferitele masti de fata si proprietatile lor,cele incercate evident de mine. A venit, cred eu, impreuna cu anul cel nou, timpul sa-mi onorez promisiunea.

Azi o prezint pe prima din seria "Film de groaza". De ce film de groaza???Pentru ca lumea s-ar speria de mine, daca m-ar vedea cu mastile astea pe fata, mai ales noaptea cand le pun eu:).

Dar pentru ca tenul gras, are nevoie de exfoliere cel putin o data pe saptamana. Asta nu o zic eu, ci doar o preiau de la cosmeticiana mea si are dreptate in cazul meu, incerc o masca pe saptamana. Ingredientele folosite sunt destul de simple, mai ales daca sunteti colectionare si aveti rafturi ca mine:). Cateva cuvinte despre ingrediente folosite:
-Argila: absoarbe excesul de sebum, strange porii;
-Carbunele medicinal: are o putere de absorbtie mult mai mare decat argila, usor exfoliant;
-Ceai verde: am citit de curand, un studiu* publicat de un doctor dermatolog, cum ca aplicatiile cu ceai verde, versus benzoil peroxid, sunt extrem de eficiente impotriva acneei(de aici si inpiratia). Pe langa multe alte beneficii pe care le aduce, il poti aplica si pe piele.

Ingredientele folosite pentru masca cu argila & carbune sunt:

O lingurita argila (sau piatra-in cazul meu:)).
O tableta carbune medicinal;
Un pliculet ceai verde (eu nu am avut decat in combinatie cu lamaie);
Un lichid la alegere (apa, aloe vera, infuzie de ceai)- nici nu trebuie sa acopere toate ingredientele, ci doar sa le permita sa devina o pasta.

Masca se lasa pe fata, pana se usuca. Oricum va strange foarte rau pielea, tenul va fi fin, curat, luminos si porii micsorati. Nu cred, ca este foarte buna pentru tenul uscat, mai ales ca acest tip de ten, cred, nu are exces de sebum. Ce a mai ramas de spus? Incercati si impartasiti.

Mult succes.


Surse*: http://www.newswiretoday.com/news/11304/

6 comentarii:

  1. Pare grozava reteta. De unde ai luat carbune medicinal?

    RăspundețiȘtergere
  2. de carbune am citit ca e bun si la sapun pentru culoarea neagra - usor gri,

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Loriana,

    Carbunele medicinal il gasesti in farmacii si cred ca si in plafare. Este utilizat mai ales de cei care au arsuri la stomac si nu ar trebui sa ai probleme in a-l gasi.

    Succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Alina,

    Sincer sa-l utilizez pentru sapunuri nu m-am gandit. Super idee, o sa incerc sa vad ce rezultate are. Mersi fain:).

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,

    Suna bine masca asta pt tenul meu insa nu am inteles ceva. Ceaiul verde il folosesti ca infuzie sau pur si simplu planta maruntita?
    Mersi

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Deea,

    Ceaiul se foloseste praf(pentru scrub, ca exfoliant)- tai pliculetul, dar poti folosi si infuzie de ceai verde (lichid) pentru a face pasta....deci pentru mai multe scopuri.

    Sper ca este mai clar acum. Cu placere:).

    RăspundețiȘtergere