miercuri, 29 iulie 2009

Pregatire de vacanta





Trebuie sa plec la sfarsitul saptamanii in vacanta si vroiam sa ma pregatesc adecvat, adica sa mai fac 2 sapunuri inainte de plecare. Sunt 2 retete pe care mi le doream mai demult si pentru ca tot vor trebui sa se stea m-am apucat de ele. Cele 2 dorinte sunt o varianta de sapun Castile iar cel de-al doilea un sapun de bucatarie eficient cu mirosurile tari (ceapa, usturos, peste, etc) dar sper eu si cu celulita mea. Trebuie sa recunosc ca de cand am folosit unt de cocos ( o persoana foarte draga mi l-a trimis) sapunurile mele s-au imbunatatit considerabil la capitolul spuma, adica exista din belsug. Acest lucru ma bucura nespus mai ales ca din feedbak-urile primite spuma este un "must have" la sapunuri iar a mea era foarte discreta dar acum s-au schimbat datele problemei.
Retetele le vedeti mai jos.

Fresh Castile soap:

Ulei de masline;
Unt de cocos;
Soda caustica;
Apa;
UE bergamot;
UE eucalipt;
UE tea tree.

Imi doream mai demult acest sapun pentru ca este foarte versatil. Il poti folosi ca sapun de corp, amesteca cu diferite infuzii benefice tipului de par si transforma in sampon, il poti dilua si spala pe jos, acelasi lucru valabil si pentru vase. Si cum sunt o convinsa impotriva lucrurile chimice din comert trebuia sa fac aceasta reteta. Iar aceste uleiuri esentiale ii confera un miros foarte proaspat, mai ales pe caldurile astea, pe langa proprietatile lor antifungice si antibacterine.

Coffee toffee soap

Ulei de floarea soarelui;
Unt de cocos;
Soda caustica;
Cafea foarte tare in loc de apa;
Cafea macinata;
Esenta uleioasa de vanilie;
UE ylang ylang.

Da, dupa cum se poate vedea am recidivat cu ylang ylang. Este un miros atat de placut si relaxant incat pina nu voi termina sticluta cu greu sa ma opresc. Ca textura a iesit foarte bine dar pentru gustul meu cred ca ii trebuia un pic mai multa cafea.

Oricum pina nu se vor face toate sapunurile voi lua o pauza, altfel va trebui sa renegociez foarte bine folosirea a mai multor rafturi din camara. Pauza se refera la sapunuri numai:).

O mica observatie vizibila cu ochiul liber, nu pot taia drept sapunurile. Arata cam in toate formele dar nicicum drept, perfect asimetric. Poate chiar mai frumos asa, dar astept feedback-ul pentru confirmare.

7 comentarii:

  1. suna foarte interesant, dar de unde iti faci rost de ingrediente? gen unt de cocos si diverse uleiuri esentiale... ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohh da, a-ti procura ingredientele este o aventura intru totul, asta pe langa sapunitul in sine:).

    Untul de cocos mi-a fost trimis( Germania). Insa am vazut si la magazinul Pukka, in cantitati mai mici si relativ scump ca pret (normal fiind organic). De asemenea mai nou au inceput sa-l vanda si cei de la elemental prin reteaua lor de distributie.

    Iar uleiurile esentiale le gasesti prin Plafare, Ki Life.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,incep prin a spune felicitari pentru curajul de a experimenta si pentru creatii.Sunt novice in acest domeniu,chiar ieri am facut primul meu sapun natural,cu lapte,galbenele si musetel.Dupa 48 ore l-am scos din forma si s-a intarit,e perfect.Asa ca entuziasmata,am mai facut un alt rand de sapun,alta compozitie,numai ca acesta nu e intarit f.bine.Am calculat soda cu ajutorul unui site,dar nu am gasit toate ingredintele mele in lista lor,si ma tem ca aici am gresit.Intrebarea mea este:cum calculez manual procentul de soda folosit la fiecare ulei,la 500 ml ulei masline am gasit,dar si la restul cu fac?le combin?Si mai am o rugaminte:daca poti sa imi dai reteta in gramaje la samponul solid si ce forme folosesti.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Diana,

    In primul rand bravo si tie pentru inceputul tau si mult succes in creatiile tale. Super temerara si e fain:).

    Cat priveste informatiile de care ai nevoie, ti le trimit diseara pe email. O sa ai mai multe site-uri, de unde poti alege (si poate vei gasi si toate ingredientele, sa-ti fie mai usor) precum si instructiunile aferente.

    Multumesc de asemenea pentru comeentariu si feedback-ul pozitiv, ma incanta evident:).

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,nu am primit pana acum nici un email.Poate rezolvam cumva.O zi placuta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Diana,

    Imi pare rau ca nu ai primit emailul, insa eu l-am trimis inca din acea seara la adresa din profilul tau comenzi_diana@yahoo.com

    date Tue, May 18, 2010 at 12:34 AM

    Sa-mi spui daca nici de data aceasta nu-l primesti, dar si o alta adresa de email unde-ti pot trimite informatiile.

    O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am primit,iti multumesc din suflet.

    RăspundețiȘtergere