


A trecut ceva timp de cand nu am mai postat nimic dar sunt intr-o perioada de reacomodare cu timpul meu, de fapt managerierea lui mai bine dupa reintoarcerea in forta. Chiar daca am mai buchisit eu chestii, nu am apucat insa sa le postez.
Dar astazi, dupa o zi lunga si destul de reusita, am simtit nevoia sa-mi fac ceva si sa impartasesc. Reteta este cu dedicatie pentru persoanele de gen feminin care se pot rasfata cu "ceara" proprie facuta in casa, din ingrediente la indemana sau, din contra, pot iesi din incurcatura daca trebuie sa se prezinte undeva impecabile si trecerea pe la cosmeticiana nu este o optiune realistica.
Metoda de epilare cu "ceara" din zahar-sugaring- este de fapt o metoda de eliminare a parului nedorit foarte foarte veche si foarte sigura, asta daca sunteti adepta epilarii. Avantajele, pe langa ingredientele simple, sunt: timpul redus de preparare si costurile reduse, durerea mult mai mica fata de ceara obisnuita (unica folosinta sau reincalzita) si iritatii mai mici ale pielii (foliculita), aproape inexistente mai ales daca adaugati un ulei esential calmant cand ceara are temperatura adecvata. Dezavantajele sunt: experimentarea pentru a obtine textura si culoarea, atentia pentru a nu va arde si ahhh da, furnicile daca aveti probleme si nu inchideti borcanul etans:). In rest puteti si gusta ceara dvoastra daca doriti sa va indulciti-"good you can eat it".
Ingrediente:
2 cani*- zahar alb;
1/2 cana- suc de lamaie;
1/2 cana-apa;
Timp de preparare- aprox. 20-30 de min, depinde de intensitatea flacarii de pe aragaz.
*Se va folosi aceeasi cana ca instrument de masura pentru toate ingredientele.
Mod de preparare.
Se pun toate ingredientele intr-un vas mai inalt pe aragaz la flacara mica-medie, deoarece compozitia va fierbe si va avea bule exact ca in poze- mai ales cand amestecati . Din cand in cand se amesteca, pentru a nu se arde zaharul (a nu deveni total maro) si a se putea carameliza.
Cand se obtine o culoare a mierii dar o nuanta un pic mai inchisa, se poate turna intr-un borcan curat si lasata neaparat pentru a se raci complet. Cand si-a schimbat culoarea si va apropiati de sfarsit, este indicat sa dati flacara la mic pentru a nu se arde si a pastra un pic controlul temperaturii (cred-pentru ca gatitul nu este punctul meu forte:)). Culoarea finala cand e racita, este, cred, cea a siropului de artar- nu foarte inchisa insa. Nu cred ca se vede foarte bine la lumina artificiala.
Nu sunt adepta instructiunilor ad litteram de aceea si pozele si timpul de pregatire sunt orientative.
N.B. Trebuie avute in vedere 2 aspecte:1) culoarea este un indiciu foarte important cand vasul trebuie luat de pe foc. Culoarea prea deschisa semnifica posibilitatea ca ceara sa nu se fi facut, in sensul ca odata aplicata, nu se va lua de pe piele (partea buna este ca se poate spala/clati cu un pic de apa), insa aceasta fi aplicata la temperaturi joase.
O culoare prea inchisa semnifica faptul ca zaharul s-a ars, iar atunci cand este doar si un pic incalzita la microunde poate arde foarte usor pielea. Ceara nu este neaparat compromisa, putand fi utilizata, dar cu multa si deosebita atentie. Trebuie avut in vedere ca ceara
continua sa se "gatesca"chiar si dupa ce a fost luata de pe foc
si pusa in borcan, de aceea nu trebuie asteptat ca pe foc sa aiba o culoare foarte inchisa.
Avantajul unei culori bune( miere inchisa) este temperatura scazuta pentru aplicarea pe piele si astfel riscul scazut de a va arde
.
2) textura dupa ce a fost racita.
Intotdeauna inainte de aplicarea pe piele trebuie sa se faca un test pe mana daca nu arde. Pentru aplicarea pe piele se va reincalzi la microunde maxim 20 de secunde si nu trebuie sa fie lichida, ci doar maleabila, pentru a putea fi aplicata. In eventualitatea in care este foarte lichida-cand e rece (adica nu s-a facut) poate fi repusa pe aragaz sau la microunde si incalzi mai mult....minute bune. Pentru se indeparta ceara aplicata de pe piele se vor utiliza bucati de bumbac (ideal niste cearsafuri vechi taiate pe masurile voastre, tricouri sau ce doriti sa mai reciclati).
Desi poate parea mai complicat din instructiunile postate, in realitatea e destul de simplu iar rezultatele sunt pe masura.
Curaj si mult succes.